Cook: pollastres gourmet a Sant Cugat

Quatre socis per a un negoci al voltant del pollastre que ha explotat el seu model durant el confinament

Eduard Tomàs, xef i propietari de la Bodega Tomàs i Cook Sant Cugat | Cedida Eduard Tomàs, xef i propietari de la Bodega Tomàs i Cook Sant Cugat | Cedida

“No vam arribar a tancar, així que el nostre take away o a domicili va funcionar a ple rendiment durant el confinament. Els quatre socis vam estar d’acord en tornar a sala i cuina per no creuar-nos. Ens ha anat molt bé aquesta fórmula i hem sortit reforçats”. És el record que té l’Eduard Tomàs, xef i propietari de la ja coneguda Bodega Tomàs, de les primeres setmanes de abril. Han passat ja uns quants mesos, però Cook Sant Cugat és encara quasi un nou nat en el sempre territori gourmet santcugatenc (van obrir el desembre de 2019). Un petit negoci de pollastres a l’ast on la inversió va ser de 235.000 euros.

“Volíem fer una cosa totalment diferent a la Bodega Tomàs i que a la vegada no hi hagués a Sant Cugat. Buscant sabors tradicionals, posats al dia amb presentacions actuals. Volíem involucrar en aquest projecte als nostres dos puntals de la Bodega de forma compensatòria, com són el Juanito (cap de sala) y el Marcelo (segon de cuina )”, recorda el xef. A la societat, Nasir i Eduard són accionistes majoritaris i administradors, i Juanito i Marcelo els minoritaris.

Les coses han canviat però amb la tornada a la pretesa normalitat: “Abans teníem 24 persones d’aforament i ara són 3 taules per 10 persones només, ben separades”, explica el xef. Tot això en un local que van estar mesos i mesos buscant. Al final, la seva situació i proximitat a La Bodega va semblar del tot adient. Uns 70 metres quadrats molt ben aprofitats amb un alegre interiorisme de A&P Interiorisme. A fora tenen 6 taules a la terrassa bastant cobejada.

Pollastres gourmet

El secret és un pollastre a l’ast groc català comprat a un carnisser de confiança a Llobatera; en venen uns 150 pollastres a la setmana.  “El pollastre rostit el preparem marinant-lo 48 hores abans, amb més de 20 ingredients diferents combinant, sals, fruites, herbes i espècies. És una recepta secreta que vam crear juntament a proporcionar personalment un il·lustre mestre cuiner que viu a Badalona i es de fama mundial. El cuinem durant tres hores al carbó a 250 graus”, detalla Tomàs sense voler entrar en més detall. “El pollastre peri-peri és una recepta tradicional portuguesa; el marinem 24 hores amb llima, bitxo, especies i herbes. El cuinem a baixa temperatura durant dues hores i li donem un toc de brasa final“, afegeix. Són pollastres de mida mitjana, amb una carn compacta i sucosa, que es desprenen amb moltíssima facilitat de l’os, com ha de ser un bon pollastre.

A l’estrella amb plomes li segueixen altres plats igualment gustosos. Alguns, d’aquells infal·libles en qualsevol receptari si estan ben fets. Parlem dels canònics macarrons: “Els fem tal i com me’ls prepara mon pare Miquel; és recepta familiar així com els canelons, que són recepta del meu germà Robert, l’encarregat de fer els canelons a totes les celebracions a casa i els quals s’han convertit en un dels plats estrella del Cook”. Les seves croquetes de pollastre cajún o les aletes amb salsa barbacoa picant al Bourbon també són penitència clara si us hi apropeu per entaular-vos.

Un dels pollastres de Cook Sant Cugat | Cedida

Un dels pollastres de Cook Sant Cugat | Cedida

El confinament ha fet que alguns platets clàssics de la carta de la Bodega s’incorporin al portfolio del take away i delivery. “Com que vam tancar la Bodega, vam apostar per incorporar-los amb molt d’èxit —la costella lacada, els calamarsets a l’andalusa, el pop a la brasa amb romesco i parmentier, el croquetón d’ànec i ceba caramel·litzada—“, plats insígnia d’un negoci on també s’hi menja molt bé i que es quedaran també en aquest format.

Abans del confinament, feien uns 220 comensals setmanals entre carta i take away però ara la demanda de pollastres s’ha disparat. “Durant aquests dies hi ha hagut tanta demanda de take away que ens demanaven pollastres des de Sant Quirze, Ullastrell, Molins de Rei... llocs a més de 20 quilòmetres del local i no dèiem que no a ningú. Si podíem, anàvem amb els nostres cotxes particulars”, rememora Tomàs. Han vist vist molta solidaritat entre la gent del barri —“un senyor que li feia la compra pel veí,  un pare que feia comandes pels seus fills”—. Fins hi tot, pel Dia de la Mare el regal va ser una safata de pollastre en compres d’una rosa”, riu. Però un detall li emociona perquè va anar més enllà i no és freqüent quan demanes menjar a domicili: “Recordo un senyor  que va demanar a domicili i vivia a un carrer o dos del local. Vaig anar caminant personalment, una comanda de 16 euros. Quan va pagar em va donar les gràcies i em va pagar una propina de 12 euros per l’esforç. Una cosa inaudita”.

COOK Slow Food Chicken

Carrer Josefina Mascareñas, 15, Sant Cugat

Tel:  933 981 758

Preu mig: 15-20€

Més informació
Bodega La Puntual, cinc anys de gastronomia de taverna al Born
Sis xefs que donen sabor a la quarantena
Avui et destaquem
El més llegit