Passeig de Gurmets 2023 celebra la seva 6a edició amb rècord de participants

Del 9 al 19 de març, el Passeig de Gràcia acull un recorregut pels millors restaurants de la zona

Imatge del Passeig de Gràcia | Turisme de Barcelona Imatge del Passeig de Gràcia | Turisme de Barcelona

Dinamitzar, promocionar i millorar la imatge del Passeig de Gràcia, un dels eixos comercials amb més renom del món. Passeig de Gurmets vol reforçar aquesta projecció nacional i internacional. El festival gastronòmic celebrarà la seva sisena edició del 9 al 19 de març.

“Totes les edicions han tingut el suport del públic i estem immensament agraïts, però la pròxima edició té alguna cosa especial”, apunta Luis Sans. El president de l’associació del Passeig de Gràcia afegeix que “tenim moltes ganes de viure-la i hem treballat per fer brillar el nostre Passeig de Gràcia”. L’edició d’enguany comptarà amb 21 emplaçaments. 

Platillo   Santa Eulaia
Imatge d'una proposta del Passeig de Gourmets | Cedida

Passeig de Gràcia, eix gastronòmic

Des del 2018, el festival Passeig de Gourmets serveix d’eix per gaudir del talent i les propostes dels xefs del Passeig de Gràcia i els seus carrers adjacents. “Aquest eix, aquest carrer -segons explica Carme Ruscalleda, padrina de l’esdeveniment- sempre apareix a la llista de visites indispensables de Barcelona per la seva arquitectura, la seva moda, el seu encant i ara per la gastronomia. Parlem d’un esdeveniment gastronòmic que és una festa per tothom, per gaudir junts d’allò que més ens agrada, la gastronomia i fer d’aquest festival la millor trobada per compartir-la amb família i amics”. 

En aquesta sisena edició, a més de les tapes i els platets, se suma una nova proposta a les seves files: els entrepans d’autor. Es tracta d’una forma més despreocupada de tastar el producte, però també la realitat de la vida que ens rodeja, pensant en aquelles persones que tenen poc temps, molta gana i volen menjar bé. Els platets que formen part de la ruta es poden gaudir per 10 euros amb beguda inclosa dels patrocinadors (Estrella Damm, una copa de DO Cava o Royal Bliss, la gamma de mixers prèmium de Coca Cola).

El fricandó modernista de la Casa Fuster, els fesols amb col i botifarra de la botiga Santa Eulàlia, el caneló amb tàrtar de gamba roja del Somni Restaurant de l’Hotel The One o les croquetes de calamar amb allioli de julivert són alguns dels platets que podeu trobar a la ruta.

Platillo   Solomillo
Imatge d'una proposta del Passeig de Gourmets | Cedida

La ruta, de 12 restaurants en total, convida a agafar el mapa i generar un itinerari gastronòmic entre edificis singulars, boutiques i alguns dels millors restaurants i hotels de la Ciutat Comtal emplaçats en aquest entramat de carrers de l’Eixample. 

La proposta també inclou Menús Gourmet, en 10 dels restaurants amb la finalitat d’ensenyar plats de temporada i estils culinaris molt diferents (es demana reserva prèvia: 55 euros, amb una de les begudes patrocinadores o per 70 euros amb un maridatge exclusiu de caves, pensats per cada plat). Un altre de les novetats d’aquesta quarta edició són els sopars temàtics. Cites que tenen lloc en una nit en concret. Alguns exemples són el sopar inspirat en la música dels anys 80, que se celebrarà al Restaurant Sintonia (Gallery Hotel: Carrer Rosselló, 249), el viatge entre la carn de filet i la trufa al restaurant Solomillo (Carrer Mallorca, 251), Els dinners de Gala de Moments (Hotel Mandarin Oriental: Passeig de Gràcia, 38-40) o una oda a la trufa a SOLC (Hotel Majestic: Passeig de Gràcia, 68). 

Platillo   Casa Fuster
Imatge d'una proposta del Passeig de Gourmets | Cedida

Per aquells que vulguin fer un pas més, les Experiències Gourmet tornen amb una agenda completa on els xefs del Passeig de Gràcia conviden a gaudir i aprendre junt amb ells en tallers tematitzats. És el moment d’aprendre a elaborar un deliciós steak tartar o endinsar-se en el món dels sakes, entre altres propostes. Tota l’agenda d’activitats i preus de totes aquestes experiències la podeu consultar aquí.

Més informació
Torna el tast per parelles de Vila Viniteca
Les nostres cinc pizzeries favorites de Barcelona
El rei de la tòfona (Andrea Tumbarello) torna a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit