House of Cards, la importància d'un bon equip

Assolir tots els objectius que un es proposa, es tinguin o no escrúpols, sempre serà més senzill si et fa costat un equip compromès i amb unes habilitats complementàries

[Aquest text pot contenir algun spoiler, però cap prou important com per esguerrar el visionat de la sèrie. Demanem disculpes d'avançada si importunen algun lector.]

Parlar de House of Cards (2013) és parlar de Frank Underwood (Kevin Spacey). Un congressista nord-americà ambiciós, assedegat de poder i que està disposat a fer-ho tot i passar per sobre de tothom per aconseguir els seus objectius d'escalar en la política estatunidenca. La sèrie parteix de la decepció d'Underwood al no ser nomenat Secretari d'Estat pel nou president electe, tal com li havia promès. A partir d'aquí, inicia una cursa frenètica per reparar el dany que ha rebut. Ara bé, si Frank Underwood pot aspirar a complir els objectius que es fixa és perquè té al seu costat un equip implacable i complementari amb el qual enfortir la seva posició.

Molt més que un matrimoni
Deia un vell tòpic que darrere d'un gran home sempre hi ha una gran dona. En aquest cas, la gran dona no se situa al darrere, sinó al seu costat. Claire Underwood (Robin Wright), esposa de Frank, és el seu principal punt de suport. Quan decau, quan té dubtes, quan necessita un cop de mà. La Claire sempre acaba apareixent. I de quina manera.

Tots dos conformen un matrimoni que, més que basat en l'amor, se sustenta en una ambició compartida. No sempre s'avenen, però saben que l'un per l'altre són el millor complement. Són la definició d'equip. Mentre en Frank és contundent, determinat i gens empàtic; la Claire sap amagar el seu instint assassí en unes formes amables i seductores de cara enfora. Enamora tothom amb la seva discreció, elegància i bones maneres.

Al llarg de les tres temporades emeses fins al moment, el matrimoni té els seus alts i baixos. Poden discutir amb contundència, però sempre s'acaben trobant de matinada sortint a córrer per cremar tensions o compartint cigarreta i reflexions de matinada. Tant iguals, però tant diferents. Quan no hi arriba un hi arriba l'altra, són la definició d'equip complementari.

El compromís
Però què seria dels Underwood sense el seu equip de treballadors fidels i compromesos? En la seva descarada ambició per ocupar la Casa Blanca, els dos protagonistes compten amb l'incondicional suport dels assessors Doug Stamper (Michael Kelly) i Seth Grayson (Derek Cecil).

No hi ha ningú més professional que ells a l'hora de moure's en l'entramat polític nord-americà i de relacionar-se amb la premsa. I estan disposats a tot pels seus líders, que per sobre de tot els exigeixen una cosa: lleialtat.

Aquest ha de ser sempre un dels objectius de qualsevol líder: fidelitzar i mantenir un equip compromès que es deixi la pell pel projecte. Això sí, si pot ser, sempre dins de la legalitat. Els Underwood, a més, també poden comptar amb la fidelitat d'un escorta ben especial, Edward Meechum (Nathan Darrow). Els protegirà fora de casa, a la feina... i on faci falta.

En definitiva, el remake nord-americà de House of Cards (la sèrie s'inspira en la ficció homònima de la BBC del 1990), no només retrata de forma crua les ambicions del poder polític. També ens demostra un cop més que la unió fa la força. Per arribar lluny, res millor que un equip que et doni suport i complementi les teves mancances amb les seves habilitats.



La mà dreta d'Underwood, Doug Stamper promocionava d'aquesta manera la tercera temporada de la sèrie, estrenada el 2015; reflexionant al voltant de la inevitable polèmica sobre els spoilers.

 
 

Tenemos que hablar de los spoilers.

Posted by House of Cards on divendres, 27 / març / 2015
Avui et destaquem
El més llegit