La superació personal 2.0 d'Ajram

El 'trader' i triatleta reflexiona al voltant de 100 frases diferents sobre la vida, la feina, l'esport o els mitjans

Josef Ajram és trader, gestor de patrimonis i triatleta | Cedida Josef Ajram és trader, gestor de patrimonis i triatleta | Cedida

Diu el refrany: "Segundas partes nunca fueron buenas". O sí. El trader, gestor de patrimonis i triatleta Josef Ajram acaba de publicar El pequeño libro de la superación personal 2 (Alienta, 2018). De les 100 primeres frases que "t'ajuden a ser amo de la teva vida" arriben les 100 segones frases perquè "aconsegueixis tot allò que et proposes". 

Participa: Sortegem 'El pequeño libro de la superación personal 2'

Des de bon començament i contra els més escèptics, Ajram posa les cartes sobre la taula: "No vaig escriure la primera part per vendre la moto a ningú amb una col·lecció de cites i reflexions. Ho vaig fer per reflectir una part fonamental de la meva vida, de la meva rutina diària. Una rutina tan meva com agafar la bici o treballar a borsa". Una vida de reflexions que en la seva primera entrega va vendre 40.000 exemplars.

Ajram: "Sense aquests 15 minuts, avui no seria qui sóc"

No serà fàcil superar-ho, però al triatleta li agraden les curses pràcticament impossibles. Segons confessa, un dels seus secrets més ben guardats són 15 minuts al dia. Com a mínim. Per recollir i donar voltes sobre cites breus d'escriptors o pensadors, així com idees sorgides d'internet o de converses quotidianes amb el seu entorn. "Sense aquests 15 minuts, avui no seria qui sóc", assegura.

Una marca sense límits

Precisament d'això va aquesta segona part, de preguntes, respostes i reflexions d'un home que és una marca en si mateix, tal com acrediten més d'1,1 milions de seguidors a Facebook, més de 261.000 a Twitter o més de 180.000 a Instagram. Tot i això, aconsella: "En lloc de passar-te un viatge en metro passant fotos d'Instagram, perde't per la finestra i fes un repàs a tot allò que tens davant". I encara afegeix: "Quan estàs atrapat en la teva pròpia cacofonia, una frase d'una altra persona és com una (desitjada) tempesta d'estiu que neteja l'aire i t'obre la ment". 

Ambaixador de Tag Heuer, GoldenPark, Elrow o Hyundai a Espanya, el trader es popularment conegut pels seus tatuatges, pels seus Ironman i per una pregunta que ja ha recorregut borses, universitats i platós de televisió: "On està el límit?". La resposta, al capítol 5: "Límits. Lluita intensament mentre intentes tenir energia i superació". 

De Van Gogh a Woody Allen

La superació personal 2.0 d'Ajram deixa una autèntica allau de frases: "L'excés d'ego matarà el teu talent", "Viu el moment!" (aquesta la porta tatuada al coll), "Per què només descansem en pau? Per què no vivim també en pau?" (amb recordatori a les víctimes de l'atemptat terrorista de Barcelona i Cambrils), "Maleïda manipulació dels mitjans" (tot fent referència a Catalunya i a Síria) o "El món canvia amb el teu exemple, no amb la teva opinió". 

Encara n'hi ha moltes més: "Preocupa't més pel teu caràcter que per la teva reputació. El teu caràcter és el que realment ets, mentre que la teva reputació és només el que els altres creuen que ets" (Dale Carnegie), "Quan escoltis una veu interior dient-te que no pots pintar, pinta tant com puguis i veuràs com s'acabarà callant" (Vincent Van Gogh), "A la vida no se li ha de posar ous, se li ha de posar ganes", "Mai et guiïs per un prejudici" o "No conec la clau de l'èxit, però la clau del fracàs és complaure a tot el món" (Woody Allen)...

Ajram: "Sempre hi haurà algun personatge- algun toca collons, la veritat- que et criticarà" 

I així fins la número 100: "FES-HO. Et criticaran igual". "I, davant el mínim dubte, fes-ho. Sempre hi haurà algun personatge- algun toca collons, la veritat- que et criticarà. Sense que tu tinguis la menor responsabilitat per això. Així, déu o deessa, et desitjo tota la felicitat del món. A por ello!", conclou. Superació personal made in Ajram, sense límits. 

Més informació
Com (des)aprendre a ser creatiu?
Les recomanacions (en colors) de Sant Jordi
Fernández: "Busquem motivació quan en realitat necessitem compromís"
Avui et destaquem
El més llegit