Quatre menús gastronòmics d'hotel per celebrar el Nadal

La diversa oferta gastronòmica dels hotels de Barcelona en festes compta amb menús a gust de tots per dinars i sopars en grup

VIRENS és una de les ofertes vegetals més rellevants de Barcelona en festes | Cedida VIRENS és una de les ofertes vegetals més rellevants de Barcelona en festes | Cedida

Restriccions en peus novament amb la reducció dels grups a 10 persones, el tancament de l'oci nocturn, toc de queda des de la 01h fins a les 06 h i l'aforament en interiors al 50 %. El panorama nadalenc ha desinflado les reserves en alguns establiments que veuen com, novament, la pandèmia dóna al trast amb les seves expectatives de facturació en un moment crític. No obstant això, el 72 % dels espanyols té previst algun menjar o sopar de grup en un restaurant durant aquestes festes, segons dades llançades recentment per un estudi dut a terme per TheFork. La precaució uy el sentit comú s'imposarà a la taula aquests dies. Nadal, Nit de cap d'any i Reis són els festius que més se celebren en restaurants, decantant-se pel menjar mediterrani i amb un pressupost mitjà de 25€ i 50€ per persona, segons dades del mateix estudi, mentre que Nit de Nadal per celebrar-ho a casa i en família. Sempre que les circumstàncies ho permetin brindarem i celebrarem amb els nostres. Us deixem algunes propostes en hotels que us faran viure aquestes dates amb un toc especial.

Nadal, a peu de Rambla

Sota el concepte gastronòmic centrat en els productes de proximitat procedents del proper Mercat de la Boquería, l'equip de CentOnze (Les Rambles, 111. Barcelona) ha dissenyat diversos suculents menús que són una picada d'ullet a la tradició culinària. Aperitius com el Porro al carbó amb maionesa fumada i romesco, el caneló d'albergínia fumada i bolets o el foie el meu-cuit amb gelatina d'amontillado; principals com l'escudella tradicional amb galets i pilota, el capón a la catalana amb puré de patata rostida al carbó o el rap en crosta de tomàquet, mini verduritas rostides i pil-pil; i postres com el trio de xocolata i gerd amb gelat d'ametlla. Menús (també adaptats al públic infantil) per celebrar el sopar de Nochebuena, el menjar de Nadal o la de Sant Esteban, el sopar de gala de Cap d'Any (per descomptat amb cotillón), i també per compartir el brunch d'Any Nou.

https://www.centonzerestaurant.com/es/

Nadal, en el primer cinc estrelles de Barcelona

El Palace (llavors anomenat Ritz) va ser el primer cinc estrelles de Barcelona, un dels hotels amb més història del món pel qual han passat artistes, polítics i gents de la socialité de tots els temps. Celebrar el nadal en un entorn així és un regal. El Xef Daniel Padró proposa una sèrie de menús fórmula amb diferents aperitius per compartir, un plat principal a escollir entre dues o tres opcions i unes postres també a triar. Els sopars s'acompanyen amb vins de D.O. nacionals i franceses. El sopar de Nochebuena (115€), el menjar de Nadal (125€) i la celebració de finalització d'Any (375€) se celebren en el Saló Gran Via i en el Rooftop Garden (525€), un increïble espai de 1500m2 amb piscina, vistes panoràmiques a l'Eixample i el Bluesman Cocktail Bar. Tots els sopars s'acompanyen amb música en directe. Els menús s'adapten als petits (60€). També hi ha menús específics per veganos, vegetarians i persones amb dietes especials o amb intoleràncies alimentàries (100€ en Nochebuena i 110€ per Nadal). Els dissabtes i diumenges del 27 de novembre al 19 de desembre (de 13.00 a 20:00h) el Rooftop acull un singular mercat amb diferents proveïdors de productes gastronòmics, així com d'objectes locals amb ànima (creacions de l'il·lustrador Joel Miñana, Carbone Bags, perfums de Carner Barcelona, joies de Veraklau...) ideals per regalar aquests dies.

https://www.hotelpalacebarcelona.com/ca/nadal-a-barcelona

Nadal, en verd

Almanac Barcelona es vesteix de festa per celebrar aquestes dates tan assenyalades en el restaurant VIRENS, amb opcions gastronòmiques per a Nit Bona, Nadal i Nit Vella repletes de plats honestos i responsables i amb productes naturals, vegetals i fúngics. El reconegut i guardonat xef Rodrigo del Carrer ha dissenyat aquests menús de l'alta gastronomia verda, una línia en tendència també en aquesta època de l'any. La seqüència de plats es recolza en cada ingredient per treure el màxim profit i sabor, amb preeminancxia del molt vegetal i algunes concessions a la proteïna animal. Per exemple, en plats com les crestes de kimchi de col crespa amb emulsió probiótica i capuchinas, en els salsifís escabetxats amb caviar de truita, tàperes i fulles picantes o en l'arròs meloso d'ostres a la brasa, alioli de codium i aire de mar. Entre els principals, plats com el llom de turbot amb el seu pilpil acidulat i filaments de lombarda o la costella de vedella de llet en el seu suc amb lascas melosas de liliáceas (24 i 25 de desembre, 80€ pp per a menjars i 100€ pp, sopar, amb vins D.O Penedès, D.O Rioja, Cava i dues begudes probióticas Cap d'any, 135€ sense vins ) El dia 25 se servirà, a més un brunch de Nadal especial amb vermut, estació de marsicos, show-cooking de tartares en directe, estació de formatges i ibèrics (90€ sense vi).

https://www.almanachotels.com/es/barcelona/restaurante-bar/navidades

Nadal, amb el segell Ruscalleda

Mandarin Oriental, Barcelona brinda l'oportunitat de gaudir de la millor gastronomia de la ciutat de la mà de Carme Ruscalleda. En Blanc, s'ofereixen menús especials en els menjars del 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener i en els sopars del 24 i 31 de desembre. Des de 65 euros, aquests menús varien en funció del dia escollit i compten amb preus especials a partir de 32 euros pels més petits. Aquest restaurant albergarà plats tan únics i especials com la coca ibèrica, l'El meu-cuit de foie amb festucs o el rostit tradicional de pollastre del Prat "pota blava" amb orejones, pinyons i prunes.

Raül Balam i el seu equip ens ofereixen un menú des de 229 euros els dies 24 (sopar), 25 (menjar), i 31 (sopar) de desembre i els gourmets més petits compten amb un preu especial a partir de 165 euros. En aquests menús, es podran degustar plats tan tradicionals, festius i deliciosos com l'escudella vestida de Nadal; l'ou daurat amb caviar Petrossian o la lasaña de llamàntol. La resta dels dies, Moments seguirà oferint el seu menú temàtic inspirat en "Les Meravelles del Món". Un menú complet de dos estels Michelín perfecte per recórrer les meravelles del món sense aixecar-se de la taula. Un passeig culinari per dotze monuments del món antic com el Coliseu Romà, Machu Picchu, Petra o el Taj Mahal. L'hotel acull, a més, un petit mercat nadalenc que completarà aquesta experiència, ideal per passejar les tardes d'hivern i prendre's una xocolata calenta, una copa de cava, menjar dolços típics d'aquestes festes com ara torrons o galetes de gingebre, així com fer compres de productes locals exclusius.

https://www.mandarinoriental.es/barcelona/passeig-de-gracia/fine-dining

 

Més informació
Cap de setmana d'activitat gastronòmica al Baix Llobregat
Cinc torrons creatius per a aquest Nadal i on comprar-los
InterContinental obre un nou cinc estrelles a Barcelona amb Víctor Torres
Avui et destaquem
El més llegit