El rei de la tòfona (Andrea Tumbarello) torna a Barcelona

El reconegut restaurant Don Giovanni presenta la seva proposta gastronòmica a l'hotel NH Barcelona Stadium

Andrea Tumbarello, el rei de la tòfona | Cedida Andrea Tumbarello, el rei de la tòfona | Cedida

“Massa tòfona mai és massa”. La cita és d’Andrea Tumbarello, el rei de la tòfona, un xef que fa honor amb els seus plats a un dels ingredients més selectes en cuina que ara està en plena temporada. Va entrar en el món culinari gairebé de rebot i en pocs anys s'ha posicionat com un dels xefs italians més mediàtics fora de casa. També conegut amb el sobrenom de Trufarello, l'italià torna a Barcelona i presenta la seva proposta a l'hotel NH Barcelona Stadium amb el seu conegut restaurant Don Giovanni.

Tumbarello ha creat escola; una carta que rendeix homenatge a l'autenticitat i simplicitat de la gastronomia del seu país portada al costat més exquisit. En aquesta nova proposta a la Ciutat Comtal compta amb més de 70 plats que recorren la geografia italiana al complet i amb els quals Tumbarello enalteix el seu ingredient més significatiu des de fa anys: el diamant silvestre. La tòfona blanca (100% silvestre) o negra (més comuna i una mica més accessible) sempre hi són presents. “Espero què menjareu bé, a vegades pansa”, fa broma.

El restaurant Don Giovanni compta amb una llarga trajectòria avalada per nombrosos premis, entre ells, dos Sols de la Guia Repsol i el reconeixement com el Millor Restaurant Italià de Madrid. Així mateix, el seu xef Andrea Tumbarello ha estat mereixedor del premi Memorial de Gastronomia de la Real Academia de Gastronomía 2017, com a Millor Empresari de la restauració espanyola.

Una de les seves obres mestres és el uovo millesimé (rovell d'ou de corral, caviar de tòfona, làmines de tòfona i crema de boletus), una elaboració en calent en la qual es ratlla en làmines la tòfona a la taula i aquesta deixa anar tot el seu aroma barrejant-se en el bol amb la crema temperada.

El restaurant Don Giovanni compta amb una llarga trajectòria avalada per nombrosos premis, entre ells, dos Sols de la Guia Repsol i el reconeixement com el Millor Restaurant Italià de Madrid

És una escena que es repeteix plat rere plat i que genera màxima expectació. Els cambrers transportant acuradament la fulla o la ratlladora en una mà i el diamant negre a l'altra. L'equip, amb la inestimable ajuda del cap de cuina, Manuel Valverde, unit a NH Hotel Group des de fa més de 30 anys, i Ezequiel Álvarez, sensibilitzen amb aquest producte i exposen com pot ser de versàtil en cuina: dels entrants, a les postres. “Em fa molta il·lusió començar aquí, tinc un gran equip i Manolo, que és qui porta el restaurant en el dia a dia, és un fenomen”, assenyala Tumbarello.

El uovo millesimé (rovell d'ou de corral, caviar de tòfona, làmines de tòfona i crema de boletus) | Cedida

El uovo millesimé (rovell d'ou de corral, caviar de tòfona, làmines de tòfona i crema de boletus) | Cedida

 

Entre els plats més celebrats d'aquest menú acabat d'estrenar, destaca un excel·lent risotto amb cava, formatge parmesà, mantega amb tòfona i làmines de tòfona negra o els fagottini de pera i gorgonzola, i la panna cotta amb mel de tòfona blanca. Tots, plats convertits en referències emblemàtiques de la casa que ja es poden degustar a Barcelona. En cadascuna d'aquestes elaboracions la tòfona realça sabors, completa el plat amb el seu aroma i exalta al mateix temps l'experiència gastronòmica.

Tampoc falten altres plats mítics del xef Tumbarello, com la burrata fresca fumada i caramel·litzada, el carpaccio de gamba vermella amb lardo o els escalopines de vedella al limoncello.

“Estem molt satisfets de poder continuar comptant amb Andrea Tumbarello, un dels xefs més reconeguts internacionalment, i el seu restaurant Don Giovanni en un dels nostres hotels a Barcelona. Des de NH Hotel Group, comptem amb un fort compromís amb la gastronomia i aquesta nova obertura de la mà d'un xef tan referent en el sector és prova d'això. La gastronomia és, sens dubte, un dels nostres grans pilars per a l'experiència que dissenyem als nostres hotels, a més de representar part del negoci”, detalla Hugo Rovira, director general de NH Hotel Group al Sud d'Europa.

Més info: De la Cerdanya, a un restaurant de la Toscana

Amb l'obertura del restaurant Don Giovanni, l'Hotel NH Barcelona Stadium continua apostant per una exquisida i àmplia proposta gastronòmica i es consolida com la cadena hotelera gastronòmica a Espanya amb major nombre d'estrelles Michelin, en total 7, que es sumen a 13 sols Repsol. Aquesta, té com a pedra angular la cuina transalpina en un ambient de moderna trattoria.

El xef compta també amb les propostes més tradicionals de la gastronomia del país transalpí. A destacar, un assortiment de pastes i pizzes, una àmplia selecció d'embotits, formatges i vins de la millor qualitat —incloent una referència elaborada per la família del propi cuiner a Marsala, municipi italià pertanyent a la província de Trápani, a la costa occidental de Sicília—. “És on va desembarcar Garibaldi”, assenyala Tumbarello.

L'Hotel NH Barcelona Stadium continua apostant per una exquisida i àmplia proposta gastronòmica i es consolida com la cadena hotelera gastronòmica a Espanya amb major nombre d'estrelles Michelin

Amb accés directe des de la Travessera les Corts, 150, el nou Don Giovanni compta amb capacitat per a 32 comensals, una acollidora zona de taules amb barra i una decoració representativa amb un grapat d'imatges de la Dolce vita inclòs. Una aposta saborosa, apassionada, delicada pels temps de coccions i l'elecció del millor producte que persegueix el gaudi del consumidor al voltant d'una taula. Perquè “per a ser feliç no cal fer el que es vol, sinó voler el que es fa”, seguint una de les màximes que el sicilià posa en pràctica en cadascuna de les seves aventures gastronòmiques.

Restaurant Don Giovanni

Direcció: Travessera les Corts, 150 | Barcelona | NH Barcelona Stadium

Telèfon: 933 39 90 50

Obert tots els dies | De 13.00 h a 23.00 h

Preu mig: 25 – 30 euros

Més informació
Els amos de la millor pizzeria de Barcelona obren un restaurant de brases
Bar Mono, Sant Cugat en clau pancultural
Les pizzes quadrades d’Squadra PizzaLab aterren a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit