Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"En l'entorn editorial es veu amb bons ulls que les dones impulsin els seus projectes"

Anna Ascolies, Codirectora de The Spanish Bookstage
Anna Ascolies
Accedeix
La cara del dia

Demetrio Carceller no vol fer aigües

Pau Garcia Fuster Barcelona 07|01|2014
0
El president de Damm també és el màxim accionista de Sacyr, que reclama un sobrecost en el contracte d’ampliació del Canal de Panamà
Demetrio Carceller, president de Damm.
LES CLAUS

És al capdavant de Damm des de 1994, quan el seu pare li'n va cedir la gestió

Carceller és el màxim accionista de Sacyr, que s'ocupa de l'ampliació del Canal de Panamà

President de Damm i de la petrolera Disa, Demetrio Carceller Arce forma part de la tercera generació d’un imperi familiar aixecat des dels sectors de l’alimentació i begudes, així com de l’energètic. Amb la presència a Pescanova, Carceller completa una llista de seients en consells d’administració com el de Gas Natural, Repsol o Sacyr.

Obres polèmiques
Precisament la constructora espanyola Sacyr, de qui n’és el màxim accionista, es troba immersa actualment en una polèmica de gran abast internacional. Adjudicatària de les obres d’ampliació del Canal de Panamà, a mitja construcció reclama més diners per fer front a sobrecostos imprevistos.

El desenllaç d’aquest afer pot afectar seriosament aquest empresari, poc amant de la presència als mitjans de comunicació, i que gestiona una de les fortunes més grans d’Espanya allunyat dels focus mediàtics.

Herència familiar
Nascut a Madrid a inicis dels 60, es va llicenciar en Empresarials al Colegio Universitario de Estudios Financieros (Cunef), i va obtenir un MBA a la Fuqua School of Business de la Universitat de Duke, a Carolina del Nord. Abans de prendre possessió dels negocis familiars, Carceller va completar la seva formació treballant al Santander i a McKinsey. El 1994, el seu pare li cedia la gestió de Damm.

L’herència familiar explica bona part de les propietats del tercer Demetrio Carceller. El seu avi, Demetrio Carceller Segura, va deixar un petit poble de Terol per arribar a Terrassa, on començaria a forjar el patrimoni familiar sent fundador de Cepsa i Campsa, del Banco Comercial Transatlántico; i entrant a Damm als anys seixanta. Abans d’això, entre 1941 i 1945 va ocupar el càrrec de Ministre de Comerç i Indústria del règim franquista.

El segon de la saga, Demetrio Carceller Coll, ja retirat de l’activitat empresarial, es troba imputat per l’Audiència Nacional per una presumpta trama de frau fiscal; en una investigació que va saltar a la llum el 2010 comandada pel jutge Pablo Ruz. El seu fill, Carceller Arce, ha quedat recentment deslliurat de la investigació, després de ser imputat en un primer moment.

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic