Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Hi ha empreses que paguen quasi el doble per ser al 22@ i atreure el millor talent al seu equip"

Javier Bernades, soci director de Cushman & Wakefield
Javier Bernardes
Accedeix
349 milions d'euros invertits en filantropia a Catalunya
EFE Barcelona 10|11|2014
0
La major part de donacions, 175 MEUR, provenen de socis i donants individuals, seguits d'empreses i institucions
Són moltes les entitats i empreses que donen els seus fons a causes solidàries
LES CLAUS

La menor part de donacions corresponen obres socials, llegats o el micromecenatge

El Palau Macaya de Barcelona ha acollit un cicle de conferències sobre nova filantropia

L'any passat es van invertir a Catalunya més de 349 milions d'euros en filantropia, segons ha afirmat aquest dilluns el CEO -conseller delegat- de Zohar Consultoria & Màrqueting Social i president d'Entropia, Ricard Valls, durant les jornades sobre la nova filantropia. Valls ha donat a conèixer aquestes dades durant la seva participació en la cloenda del cicle de conferències sobre nova filantropia, organitzada per l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques (Iválua).

La major part d'aquestes donacions, 175 milions d'euros, provenen de socis i donants individuals, seguits de les aportacions d'empreses i fundacions, que sumen un total de 55 milions d'euros, i la resta corresponen a altres inversors com obres socials, llegats o el micromecenatge.

L'acte institucional, organitzat al Palau Macaya de l'Obra Social La Caixa a Barcelona, ha comptat amb un debat sobre les entitats del sector públic i privat que constitueixen les xarxes filantròpiques de Catalunya.

En relació amb el debat dut a terme, Iválua ha reunit en aquest últim diàleg diferents experts que han explicat tres models filantròpics d'èxit aplicats a Catalunya amb la finalitat d'analitzar l'activitat d'aquesta pràctica en aquesta comunitat i dibuixar així un mapa de les necessitats socials del món actual. Els casos d'èxit explicats han estat tres projectes de micromecenatge i filantropia en diferents sectors públics, sanitari, educatiu i mediambiental. 

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic