Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"El 60% dels fraus que es descobreixen són per delació"

Oriol Amat, Catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat UPF
Oriol Amat
Accedeix

Els països europeus que creixen més ràpidament

Redacció VIA Empresa Barcelona 19|12|2016
0
Bulgària i Portugal lideren el creixement més ràpid del PIB dins de la Unió Europea en el tercer trimestre del 2016
L'inconfusible tramvia groc recorre la part antiga de Lisboa, capital d'un dels països europeus que creix més ràpidament . Getty

Per primer cop en un any, cap dels països de la Unió Europea ha vist decréixer el seu PIB. Les darreres dades d'Eurostat sobre l'evolució econòmica del tercer trimestre del 2016 mostren números verds en tots els Estats, encara que el ritme de creixement sigui diferent. Així doncs, l'economia que més ràpidament està creixent és la de Bulgària i Portugal, que en aquest tercer trimestre han millorat un 0,8% els registres del segon. Per contra, Lituània és qui s'ho pren amb més calma, i el seu PIB amb prou feines ha millorat un 0,1%.

Com passa sempre en qüestió de percentatges, l'elevat ritme de creixement de Bulgària, Polònia, Xipre, Eslovàquia i Espanya es pot entendre per partir d'una base més reduïda. Alhora, Eurostat no disposa tampoc de les xifres de Dinamarca, Irlanda, Croàcia, Luxemburg, Malta, Eslovènia i Suècia. 

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic