Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"El 60% dels fraus que es descobreixen són per delació"

Oriol Amat, Catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat UPF
Oriol Amat
Accedeix
La Intel·ligència Artificial de Google aprèn a interactuar
Quico Domingo Barcelona 21|11|2016
0
Google DeepMind planteja que el seu nou programa pugui prendre decisions basades en les seves pròpies experiències
DeepMind necessita tocar i experimentar.
LES CLAUS

El sistema necessita tocar i experimentar amb el món físic, com si fos un infant

Els avenços que proposa la nova tecnologia de Google mostra el futur de la tecnologia

En aquesta mateixa secció hem parlat diversos cops de l'aposta de Google per la Intel·ligència Artificial i la manera com aquests avenços ja ajuden a millorar productes actuals de la companyia com ara Google Tranlsate. El projecte principal de la companyia en aquest camp, Google DeepMind, ha deixat astorats investigadors i experts d'arreu del món en dominar ràpidament Go –un joc d'estratègia tradicional xinès– i en preparar-se per fer el mateix amb Starcraft II.

Ara, sembla que el següent pas de DeepMind és d'allò més ambiciós i inquietant a la vegada, doncs es vol aconseguir que el motor d'intel·ligència artificial sigui capaç de prendre decisions basat en les seves pròpies experiències.

Així, els investigadors responsables del producte han estimat que la millor manera que té DeepMind d'aprendre és fer-ho igual que els infants, tocant i experimentant amb el món físic per adquirir una experiència que podríem comparar amb l'instint.

Per començar, els científics van preparar dos experiments per a DeepMind. En el primer dels casos, la màquina es va enfrontar a 5 blocs de la mateixa mida però de pesos diferents amb l'objectiu d'identificar quin era el bloc més pesat. Per aconseguir-ho, DeepMind va ser capaç de descobrir que la millor manera d'esbrinar-ho era aixecar cadascun dels blocs.

En el segon escenari es van preparar una sèrie de torres de blocs, en les quals DeepMind havia d'esbrinar el nombre de blocs que les formaven. Un cop més, la plataforma de Google va determinar que la millor manera era separar cadascun dels blocs per comptar-los.

El fet que una Intel·ligència Artificial sigui capaç d'interactuar amb objectes sense conèixer-los prèviament, suposarà, sens dubte, una passa de gegant en el desenvolupament de noves aplicacions per aquesta tecnologia.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic