Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Les companyies dels EUA dedicades al carbó són les que més van pujar a la borsa el dia que va guanyar Trump"

Xavier Mena, catedràtic d'Economia d'Esade
Francesx Xavier Mena
Accedeix

Els països europeus on més anys es treballa

Redacció VIA Empresa Barcelona 09|01|2017
0
A Islàndia, Suïssa i Suècia és on més s'allarga la vida laboral, mentre a Itàlia tot just arriba als 30 anys
A Islàndia la vida al mercat laboral s'llarga com en cap altre país d'Europa . Getty

Quant pot durar la vida laboral d'un treballador? Com diu la cançó, la resposta és: depèn. Depèn del país on visquis. Sense necessitat de sortir d'Europa, les diferències entre països són abismals. Mirant els extrems, els joves islandesos de 15 anys tenien el 2015 una expectativa de vida laboral que s'allargaria més de 46 anys. Per contra, els italians de la mateixa edat amb prou feines estaran 30 anys al mercat de treball.

Les dades les proporciona el servei estadístic europeu, Eurostat, que també ofereix la sèrie històrica de com han variat aquestes xifres entre el 2005 i el 2015. D'aquesta manera és fàcil comprovar com la realitat demogràfica que amenaça la sostenibilitat de les pensions està fent allargar la vida laboral a pràcticament tots els països. A Malta és on més ha crescut l'expectativa d'anys al mercat laboral, amb un lustre de més; mentre a Espanya els que tenien 15 anys al 2015 hauran de treballar dos anys més a la vida que els que en tenien 15 al 2005. La tendència d'allargar l'edat de jubilació és, sens dubte, un dels principals factors que ho facilita.

 

 

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic