Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Entre un 60% i un 80% de les vendes d'una companyia es troben a la planta de producció"

Diego Sáez de Eguílaz, fundador de MESbook
Diego Sáez de Eguílaz
Accedeix

Les marques més valuoses del 2016

Redacció VIA Empresa Barcelona 27|12|2016
0

Apple, Google i Coca-Cola lideren un rànquing amb evident domini d'ensenyes nord-americanes

Apple segueix sent la marca més valuosa . EP

Aconseguir una marca valuosa és el somni humit de qualsevol responsable de màrqueting. Obtenir-la implica dominar molts aspectes, però sobretot gaudir del desig dels consumidors per lluir-la. Interbrand ha publicat el seu rànquing anual de les marques més valuoses, on posa preu a cadascuna d'elles. Al capdamunt del rànquing no hi ha sorpreses i Apple lidera amb un valor de més de 178.000 milions de dòlars. A certa distància la segueix Google, i encara més enrere, Coca-Cola.

El rànquing el dominen de forma clara les ensenyes estatunidenques. No en va, set de les 10 primeres pertanyen al país de les barres i les estrelles. A banda de les que ocupen al podi, en el Top 10 també hi apareixen Microsoft, IBM, Amazon i General Electric. Per trobar la primera marca espanyola cal baixar fins a la posició 27 on se situa Zara.

Però què necessita una marca per aparèixer en aquest rànquing? D'entrada, mostrar un innegable caràcter global. Entre els criteris de selecció, Interbrand inclou el requeriment d'obtenir almenys un 30% dels beneficis més enllà del país d'origen; així com disposar de presència significativa als tres principals mercats mundials: Europa, Amèrica del Nord i l'Àsia.

Més enllà dels requeriments per ser tinguda en compte, la classificació d'Interbrand estableix el valor de cada marca a través de tres indicadors: l'anàlisi financera, el rol que juga la marca en la seva indústria i la seva fortalesa. 

 

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic