Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"La segona i tercera revolució industrial ens ha deixat sol i platja, però la quarta significa sol i dades"

Benjamí Villoslada, Director general de Desenvolupament tecnològic del Govern de les Illes Balears
Benjamí Villoslada
Accedeix
Venda digital
Barcelona 27|12|2016
0
Trina Milan
Trina Milan Experta en processos d'innovació digital
LES CLAUS

"Si tens un mòbil a la mà, pràcticament amb ell pots pagar tot el que compris"

"El mòbil i la xarxa permeten una relació bidireccional entre usuari i marques"

"Al comerç de proximitat, però, la relació empresa/usuari és directa i no es pot perdre"

Estem en temps de compres i vendes. Nadal és un dels moments de més volum de despesa de la gent, i de més negoci de les empreses. El canvi dels processos en la compra és més visible en aquestes dates. Si tens un mòbil a la mà, pràcticament amb ell pots pagar tot el que compris.

La Unió Europea té previst fer desaparèixer el diner líquid a partir del 2018, de fet alguns països, com Dinamarca, ja pràcticament no en tenen, i es pot comprar amb el mòbil arreu. Per la mateixa raó, i tenint en compte els sistemes de fidelització que s'estan implementant, les targetes també estan cridades a desaparèixer. Les raons són moltes i diverses per aquest camí cap a les compres digitals: és més fàcil realitzar pagaments arreu, és més segur, es poden utilitzar estratègies de control de la despesa i de seguretat en el procés de compra.

De la mateixa manera, hi ha aspectes que s'afegeixen a la venda digital com la fidelització a un producte, perquè el mòbil i la xarxa permeten una relació bidireccional entre usuari i marques. Es tracta de lligar experiència d'ús i procés de compra, de manera que una mateixa acció doni informació a l'usuari i a l'empresa venedora. De fet, és afegir dades, i treballar el Big Data, per a millorar el servei.

Aquest però és un procés que per a les grans marques és relativament fàcil perquè s'adiu a un format global; el repte però és implementar-lo en les petites i mitjanes empreses. El comerç de proximitat és un espai que no es pot perdre perquè allà la relació empresa/usuari és directa i l'experiència d'ús evident des d'un primer moment. La clau està en què el mòbil, que és tecnologia personal, estigui també a l'abast de les transaccions de les pimes de manera que es mantingui l'ecosistema del comerç especialitzat i proper.

La clau de volta, el meu entendre és el mòbil, el fet que sigui un instrument personal, que la gent està adoptant a l'ús quotidià, permetrà introduir processos de pagament i compra que estiguin més a prop de l'usuari, amb seguretat i efectivitat. Hauran de fer un esforç tant les marques com les empreses de tecnologia digital per tal de posar a l'abast de tothom eines sòlides que millorin la seguretat en el procés de compra i el servei a l'usuari. Bon Nadal!
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic