Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"El 60% dels fraus que es descobreixen són per delació"

Oriol Amat, Catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat UPF
Oriol Amat
Accedeix
Altes i baixes a la plantilla de Renfe
Europa Press Madrid 03|01|2017
0
La companyia ferroviària planteja un nou pla de baixes voluntàries per 565 treballadors
Usuaris pujant a un tren a l'estació de Renfe de Cornellà de Llobregat . A. Recolons (ACN)
LES CLAUS

Renfe contempla a més ampliar el pla de baixes voluntàries fins a un màxim de 700 efectius

La reestructuració prevista afecta al voltant del 4,3% de la plantilla d'uns 13.000 empleats

Renfe ha plantejat als seus sindicats llançar aquest any un nou pla de baixes voluntàries per a un total de 565 treballadors, al voltant del 4,3% de la plantilla d'uns 13.000 empleats amb què compta la companyia ferroviària, segons fonts del sector. El pla succeeix al que l'operadora va dur a terme el passat any per 750 efectius i, d'igual forma, portarà associada una taxa de reposició per incorporar nous treballadors.

De fet, el nou programa de desvinculacions voluntàries i les consegüents contractacions formen part del pla d'ocupació que inclou el conveni col·lectiu de la companyia ferroviària. En l'actualitat el programa de desvinculacions del 2017 està en ple procés de negociació amb els representants sindicals per fixar els seus termes i condicions.

Rejoveniment de les plantilles
L'objectiu del pla d'ocupació de Renfe és transformar i rejovenir la seva plantilla, que actualment presenta una edat mitjana de 54 anys, incorporant nous professionals que generin valor i li permetin atendre a les noves necessitats dels seus diferents negocis.

Quant al pla de desvinculacions que Renfe pretén obrir aquest any 2017, del total de 565 treballadors que sortiran de l'empresa, 195 serien maquinistes, altres 110 comercials i 100 més, personal de tallers. Així mateix, podran sumar-se al pla fins a 41 empleats de gestió, 29 de l'estructura de direcció i 25 més de l'estructura de suport.

Els treballadors que finalment s'acullin al pla se seleccionaran en funció de la seva antiguitat en l'empresa i la seva edat, si bé les condicions concretes dependran de la negociació encara oberta amb els sindicats.

En la seva proposta, Renfe contempla a més ampliar el pla de baixes voluntàries fins a un màxim de 700 efectius al llarg de l'any si així ho permet la marxa de la seva situació econòmica, segons aquestes fonts.

 

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic