Aquest web utilitza cookies pr˛pies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiŔncia de navegaciˇ. L'accÚs i ˙s del web implica la seva acceptaciˇ. Per a mÚs informaciˇ, pot accedir a la nostra PolÝtica de Cookies

"El que l'Estat anomena pirateria jo en dic intercanvi d'informació"

Simona Levi, fundadora de Xnet
Simona Levi
Accedeix
El nou mòbil de Donald Trump
Quico Domingo Barcelona 23|01|2017
0
El nou president dels Estats Units renuncia al seu Samsung Galaxy seguint els consells dels experts en seguretat de la Casa Blanca
El Samsung Galaxy de Donald Trump, substitu´t
LES CLAUS

Trump disposa d'un nou telŔfon molt mÚs segur i totalment encriptat

No poden permetre que el m˛bil del President sigui una possible entrada o sortida de filtracions

L’octubre de 2015 el The New York Times va escriure un perfil sobre Donald Trump en el qual s’hi identificava la marca i model del seu telèfon, un Samsung Galaxy. Així doncs, podem suposar que les piulades incendiaries del nou president dels Estats Units van fer-se des d’un terminal Android.

No obstant, en el moment en què Trump va guanyar les eleccions les coses van començar a canviar en aquest aspecte. Per tots és sabut que el govern dels Estats Units es preocupa enormement de la seguretat i, per tant, no poden permetre que el dispositiu mòbil del President sigui una possible entrada o sortida de filtracions o problemes de seguretat.

De fet, quan el president Obama va jurar el càrrec, ja va protagonitzar una petita “croada” que el va enfrontar als serveis legals i experts en seguretat de la Casa Blanca, per tal de mantenir la seva BlackBerry. I ho va aconseguir. El dispositiu tenia la majoria de les seves funcionalitats anul·lades però, com a mínim, era la BlackBerry que ell volia.

Un temps després, però, el president sortint va decidir que era hora de modernitzar-se i passar a fer servir un iPhone –en aquest cas habilitat per enviar i rebre correus electrònics d’un grup concret de persones i navegar per Internet–, acompanyat d’un altre telèfon dedicat exclusivament a gestionar el compte de Twitter.

Segons ha informat recentment l’agència AP, el nou president Trump ha decidit acceptar les recomanacions del Servei Secret i deixar de fer servir el seu Samsung Galaxy. Ara, el president disposa d’un nou telèfon –del qual no n’ha transcendit la marca o el model–, molt més segur i totalment encriptat.

Sembla, doncs, que Trump ha acabat fent cas als seus experts després que el passat mes de novembre manifestés, en una entrevista al també al The New York Times, la seva preocupació per quedar-se “aïllat” si renunciava al seu terminal en pro d’un model més segur.

Caldrà veure a partir d’ara si el mateix Trump segueix tenint accés al seu compte de Twitter o si aquesta tasca passa en mans del seu equip. De ben segur que només amb el to de les piulades podrem endevinar-ho.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletÝ de VIA Empresa i rebrÓs la informaciˇ mÚs destacada al teu correu electr˛nic