Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"El 60% dels fraus que es descobreixen són per delació"

Oriol Amat, Catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat UPF
Oriol Amat
Accedeix

Els 10 millors països on anar a treballar

Redacció VIA Empresa Barcelona 23|01|2017
0
Singapur, Nova Zelanda i Canadà encapçalen un rànquing on també hi ha una important presència europea
Singapur, un dels països més competitius del món.
No descobrim res si diem que el mercat ja és el món, les empreses requereixen una visió global i que no hi ha millor recepta per a la internacionalització que no tenir pànic als avions. Tot i que d'expatriats laborals n'hi ha hagut sempre, la globalització els ha fet créixer. Ara bé, segurament no es rep amb la mateixa alegria ser destinat a un país o a un altre. Les condicions salarials, de qualitat de vida i d'adaptació familiar hi tenen molt a veure. Precisament això és el que estudia l'HSBC Expat Explorer Survey, que recull l'opinió de més de 26.000 expatriats a 100 països.

L'estudi permet filtrar pels diferents indicadors que utilitza, subdividits en tres grans grups: econòmics, d'experiència i familiars. Si es combinen tots ells, el país que surt més ben parat és Singapur, a qui alguns anomenen la Suïssa asiàtica. Justament Suïssa apareix en el cinquè lloc, gràcies a les seves immillorables condicions econòmiques, àmbit que lidera. El segon lloc a la classificació general és per a Nova Zelanda, que aprofita el seu lideratge en l'àmbit de l'experiència (Espanya, per cert, s'enfila a la 16a posició global en bona part també a aquest àmbit, on és segona).

Tot i que amb el Canadà al tercer lloc el podi global no compti amb cap país europeu, el cert és que dins del Top 10 el Vell Continent domina amb sis membres. Entre ells trobem, per exemple, Suècia, que és el millor país on anar expatriat en l'àmbit familiar.

Amplia el mapa per veure el rànquing complet

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic