Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"El que l'Estat anomena pirateria jo en dic intercanvi d'informació"

Simona Levi, fundadora de Xnet
Simona Levi
Accedeix

Els països més multilingües

Redacció VIA Empresa Barcelona 30|01|2017
0
Papua Nova Guinea, Indonèsia i Nigèria són els països més multilingües del món
La diversitat de valls profundes ha afavorit el multilingüisme a Papua Nova Guinea . Getty
Al món hi ha 7.097 llengües vives, repartides de forma desigual pels diferents països. El 32,4% dels idiomes subsisteixen a l'Àsia, parlats pel 60,4% de la població mundial. Són dades del portal Ethnologue, que estudia la vitalitat de les diferents parles arreu dels continents. D'aquesta manera podem descobrir la sorprenent quantitat de llengües que poden conviure en un sol país. Per exemple, segons aquest estudi a Espanya hi ha 24 llengües vives. Semblen moltes? Depèn del país amb el que es compari. Si es fa amb Papua Nova Guinea, la xifra pot resultar ridícula atenent a les 840 que hi ha en aquest indret d'Oceania.

De fet, la població total de Papua Nova Guinea amb prou feines iguala la de Catalunya, superant per poc els set milions d'habitants. Això vol dir que, de mitjana, cadascuna de les llengües que hi conviuen és parlada per una mica més de 1.200 habitants. L'explicació es troba en una complexa topografia, que al llarg de la història ha dificultat el contacte entre multitud de tribus que han anat desenvolupant les seves diverses formes de comunicar-se.

Seguint-ho de prop hi trobem Indonèsia, que acumula 709 llengües vives. Ja més enrere trobem els més de 500 idiomes que es poden trobar a Nigèria i els més de 400 a l'Índia i als Estats Units. 

 
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic