Aquest web utilitza cookies pr˛pies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiŔncia de navegaciˇ. L'accÚs i ˙s del web implica la seva acceptaciˇ. Per a mÚs informaciˇ, pot accedir a la nostra PolÝtica de Cookies

"El 60% dels fraus que es descobreixen són per delació"

Oriol Amat, Catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat UPF
Oriol Amat
Accedeix
Confide, el Whatsapp dels Republicans
Quico Domingo Barcelona 11|02|2017
0
Aquesta aplicació de missatgeria es pren tan seriosament la privacitat que no permet ni les captures de pantalla
Si vols missatges segurs, Confide Ús la teva app.
LES CLAUS

Els Republicans van abandonar aplicacions de missatgeria tradicionals com Whatsapp

En lloc de veure el text complert veurem caixes opaques que cobreixen cada paraula

Les eleccions presidencials nord-americanes han estat marcades per la polèmica. Més enllà de l’ajustadíssima victòria de Trump, fa unes setmanes ja explicàvem les sospites que Rússia hauria jugat un paper protagonista en les filtracions de correus electrònics del Partit Demòcrata.

Per evitar que els succeís el mateix, el Partit Republicà va fer servir durant tota la campanya una estratègia de comunicació segura que es basava en l’abandonament d’aplicacions de missatgeria instantània tradicionals com Whatsapp o Facebook Messenger en pro d’una eina molt més segura anomenada Confide.

Aquest app, que ha estat definida en diverses ocasions com l’Snapchat de les empreses, encripta els missatges punt a punt, el que significa que només els terminals de l’emissor i el receptor poden llegir-los. A més, aquesta encriptació està basada en un protocol propi similar a l’estàndard PGP, pràcticament impossible de desxifrar.

A més, els servidors que gestionen l’aplicació estan situats als Estats Units, reduint d’aquesta manera el risc que potències estrangeres hi puguin accedir.

Tot i que el seu xifrat sigui de primera, aquest no ha estat l’únic motiu pel qual el partit de Donald Trump ha escollit Confide. Quan un usuari envia un missatge, un cop el receptor l’ha llegit, aquest s’esborra del dispositiu i dels servidors de l’aplicació sense deixar cap rastre.

I per als més paranoics de la privacitat, Confide incorpora una característica per evitar que un usuari pugui fer una captura de pantalla de qualsevol contingut i compartir-lo. Quan rebem un missatge i l’obrim, en lloc de veure’n el text complert veurem caixes opaques que cobreixen cada paraula. Per llegir-lo, cal anar lliscant el dit per descobrir-ne el contingut i evitar d’aquesta manera que en cap moment el missatge complert estigui visible en pantalla.

Si us interessa provar-la, Confide és una aplicació gratuïta, disponible per iPhone, Android, Mac i Windows i que compta amb el finançament de Google Ventures, la firma d’inversions del gegant de les cerques.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletÝ de VIA Empresa i rebrÓs la informaciˇ mÚs destacada al teu correu electr˛nic