Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Hi ha empreses que paguen quasi el doble per ser al 22@ i atreure el millor talent al seu equip"

Javier Bernades, soci director de Cushman & Wakefield
Javier Bernardes
Accedeix
Casual Friday
Dulceida, el rostre de l’èxit de les blogueres
Victor Solvas Barcelona 03|02|2017
0
La 'influencer' ha passat de ser tot un referent de la moda a les xarxes a crear els seus propis productes. L’últim pas, el llançament del seu perfum
Dulceida, pionera de les blogueres a Catalunya, ja té el seu perfum . Facebook
LES CLAUS

Té més d'1,5 milions de seguidors a Instagram, un milió a Youtube o 128.000 a Twitter

Acaba de llançar un perfum: 'Mucho amor'

Bloguerescom ella arriben a tenir ofertes per sobre dels 50.000 euros per una sola campanya

El mapa de bloguers, influencers i youtubers que acumulen milers de seguidors i contractes amb primeres marques comença a ser inabastable. Personatges anònims fins fa pocs anys i que ara són el principal reclam en esdeveniments socials, fins al punt de deixar en un segon pla a celebrities i models professionals que fins fa no tant copaven aquests actes. Però, com en tots els sectors, sempre hi ha un pioner. En aquest cas, la Bob Dylan, la George Washington,...la Marie Curie de les blogueres al país és Aida Domènech, més coneguda com a Dulceida.

La història de Dulceida comença el 2009 quan, com tanta altra gent, obre el seu blog per parlar de la seva passió, la moda. Les seves publicacions tenien aquell intangible que atrau l’audiència molt per sobre de la mitjana. En concret, i avui dia, a més d’1,5 milions de seguidors a Instagram, gairebé un milió de subscriptors a Youtube o 128.000 a Twitter. No cal dir que la catalana ha fet carrera de la seva activitat a les xarxes i ha saltat a l’àmbit empresarial amb tot tipus de productes que porten la seva signatura. L’últim, el seu perfum ‘Mucho amor’, anunciat aquesta setmana i que la converteix en la primera bloguera del país que compta amb la seva pròpia fragància.

 

MUCHO AMOR!! Mañana disponible en @dulceidashop y ya tenéis toda la nueva colección 🐭❤ #dulceidashop ️

A photo posted by Aida Domenech (@dulceida) onDec 30, 2016 at 4:03am PSTEl llançament del perfum ha seguit totes les passes del manual de màrqueting del bon influencer: missatge a xarxes avançant l’aparició d’un nou producte misteriós per generar expectació, anunci de la data i hora en què es farà pública la notícia per convocar followers i mitjans, i sortida amb un espot espaterrant. Literalment.

Com en tot bon comercial de fragàncies no hi falta un vestit volat daurat, una escala lluent, primers plans, expressions poc naturals
i la presència d’un replicant per donar l’imprescindible to sexual. En aquest cas, la coprotagonista de l’anunci és la seva pròpia parella, Alba Paul, que compta amb més de 500.000 seguidors a Instagram, xifra que va créixer exponencialment des de l’anunci de la seva relació amb Dulceida.

 

#TarzanyJeane postcard from the paradise w/ lots of love 💕 #wmaldives #dulcehoneymoon #maldives 📸 @chunkymathew

A photo posted by Aida Domenech (@dulceida) onJan 11, 2017 at 4:42am PSTQue l’hàbitat natural de Dulceida siguin les xarxes no vol dir que només utilitzi botigues online o canals secundaris per la venda dels seus productes. El perfum ‘Mucho Amor’ es distribuirà a través de la cadena Druni, que compta amb centenars de punts de venda a tot l’Estat.

La influencer més preuada
El llançament del seu propi perfum és només l’últim moviment empresarial de Dulceida. Aquests darrers anys la bloguera ha estat un reclam habitual en les campanyes de diverses marques i actes socials amb cotitzacions més pròpies de celebrities convencionals. En el programa de televisió Al Rincón dedicat a les celebrities i en el que la mateixa Domènech va participar, la seva col·lega Lovely Pepa va reconèixer que blogueres com elles arribaven a tenir ofertes per sobre dels 50.000 euros per una sola campanya.

Entre els projectes empresarials en què ha participat la bloguera destaca la seva pròpia botiga online, des d’on ven tot tipus de peces i accessoris amb les frases més conegudes estampades. També la seva col·laboració amb l’app 21 buttons, que permet enllaçar els models de roba que apareixen a les fotografies d’Instagram per facilitar la seva compra.

Dulceida és el cas paradigmàtic de la bloguera que, en uns anys, ha passat de parlar sobre la seva afició per la moda a compartir espai i notorietat amb models i celebrities professionals gràcies a una fórmula basada en el domini del llenguatge a les xarxes, la proximitat i l’exposició personal. Ah! I tot fet sempre amb molt d’amor.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic