Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Ja no parlem de turistes, sinó de viatgers i els viatgers volen experiències amb valors com l'ecologia"

Jaume Padilla, CEO de Greencostumers
Jaume Padilla
Accedeix
El programari de la Hisenda catalana ja està llest
ACN Barcelona 01|02|2017
0
La Generalitat activarà al juliol l’Espriu, el sistema informàtic per recaptar tots els impostos que paguen els catalans
El secretari d'Hisenda català, Lluís Salvadó . Jordi Borràs
LES CLAUS

Començarà gestionant la taxa de les begudes ensucrades amb un cens de 400 empreses

A l'Espriu han treballat diverses empreses, com IBM i T-Systems

Segons Lluís Salvadó el nou sistema estarà preparat per recaptar grans impostos

La Generalitat activarà l’1 de juliol el sistema informàtic per recaptar tots els impostos que paguen els catalans, segons ha informat RAC1 aquest dimecres al matí. En un primer moment, el sistema, que portarà per nom Espriu, s’ocuparà dels tributs propis i cedits de la Generalitat, començant pel de les begudes ensucrades -que s’aplicarà sobre un cens de contribuents de 400 empreses distribuïdores-; seguit de la taxa turística, el nou impost a grans superfícies, el d’actius no productius i el que gravarà els vehicles per emetre CO2. En el sistema Espriu, hi han treballat diverses empreses, com IBM i T-Systems.

Segons el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, el nou sistema estarà preparat per recaptar grans impostos, a diferència de l’anterior mecanisme, anomenat Gaudí. “Està dissenyat per impostos periòdics, de grans censos de contribuents i, en definitiva, per recaptar qualsevol tipus d’impost”, ha afegit Salvadó a RAC1 sobre el nou sistema, que també permetrà perseguir els qui no paguin els impostos i que ha permès recuperar 170 milions d’euros de frau fiscal en els dos últims anys.

Salvadó ha assegurat que les dades s’han anat recopilant amb desenes de fons d’informació i a partir de tributs que ja gestiona la Hisenda catalana. El secretari d’Hisenda ha reiterat que l’agència catalana no té ni necessita les dades de l’agència espanyola si algun dia volgués recaptar l’IRPF, l’IVA, l’impost de societats i els impostos especials.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic