Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"La segona i tercera revolució industrial ens ha deixat sol i platja, però la quarta significa sol i dades"

Benjamí Villoslada, Director general de Desenvolupament tecnològic del Govern de les Illes Balears
Benjamí Villoslada
Accedeix
Els 'business angels' dominen el 90% de la inversió europea
Redacció VIA Empresa Barcelona 14|02|2017
0
La dimensió del mercat d’inversió en companyies de nova creació és de més de 5.700 milions d'euros al Vell Continent
Albert Colomer, board member de la EBAN, a la cerimònia de lliurament dels premis mundials a l’excel·lència del World Business Angels Investment Forum a Istanbul . Cedida
LES CLAUS

La totalitat del mercat d'inversió en noves empreses superarà els 50.000 milions de dòlars el 2020

Més del 96% de l'economia mundial està impulsada per les pimes, startups i emprenedors

La segona edició del World Business Angels Investment Forum (WBAF), que s’ha celebrat a Istanbul, s’ha centrat en les opcions que tenen les empreses per potenciar la innovació i aportar més valor a través de les associacions amb business angels, startups i pimes. El Fòrum també ha transmès la importància del paper de l’Angel Investment, recordant que més del 90% de les inversions en les fases inicials de creixement de les empreses a Europa procedeixen de Business Angels.

La dimensió del mercat d’inversió en empreses de nova creació és de més de 5.700 milions d'euros a Europa i més de 20.000 milions de dòlars als Estats Units i el Canadà. A més, s'espera que la mida total del mercat superi els 50.000 milions de dòlars l’any 2020. També s’ha recordat que més del 96% de l’economia mundial està impulsada per les pimes, startups i emprenedors.

En paraules d’Albert Colomer, director de BANC i board membre de l’EBAN, “molts governs ja han entès la importància de la inversió en la creació de nous llocs de treball i en el foment de justícia social, i per tant han posat en pràctica noves regulacions que proporcionen incentius fiscals per als Business Angels i per a les empreses de nova creació”.

Alhora, la inversió privada i el capital risc estan creixent considerablement a escala mundial. Durant aquest primer trimestre, els fons de Venture Capital han representat gairebé el 17% dels fons invertits, més del doble de la seva quota de fa cinc anys.

L’esdeveniment celebrat a la capital de Turquia ha comptat amb més de cent experts mundials que han participat en diverses taules rodones i presentacions, portant els debats i les reflexions a continguts d’alt valor estratègic.

Colomer ha participat en dues d’aquestes taules, debatent qüestions com les conseqüències derivades del Brexit a l’ecosistema de la inversió privada i l’efecte del Global Youth Empowerment Fund sobre el finançament de projectes.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic