Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"El que l'Estat anomena pirateria jo en dic intercanvi d'informació"

Simona Levi, fundadora de Xnet
Simona Levi
Accedeix

Les millors ciutats del món per ser estudiant

Redacció VIA Empresa Barcelona 20|02|2017
0
París, Melbourne i Tòquio encapçalen un rànquing on Barcelona (30) queda per darrere de Madrid (22)
París és una referència per als estudiants
Com passa en molts àmbits de la vida, no valorem prou l’etapa d’estudiant fins que l’hem deixada enrere. Més enllà de la nostàlgia, també és veritat que tot depèn del context. No és el mateix estudiar a París que a Baltimore. Precisament la capital francesa encapçala per quart any consecutiu el rànquing Best Student Cities, que la corona novament el 2016 per davant de Melbourne i Tòquio. Barcelona, en 30a posició, és superada pel 22è lloc de Madrid.

Però què ha de tenir una ciutat per ser d’allò més atractiva per als estudiants? Aquest rànquing valora cinc àmbits específics: presència de bones universitats, la mida i la diversitat de la població universitària, l’atractiu de la ciutat, l’activitat laboral i la qualitat de vida.

Tot i tractar-se d’una localitat cara, París s’eleva com la millor ciutat per als estudiants per una elevada presència d’universitats de renom, una moderat nivell de taxes de matrícula (en comparació amb les nord-americanes, per exemple), però sobretot pel seu ric bagatge històric i cultural.

La diversitat de la comunitat d’estudiants, la facilitat per crear ocupació i el bon clima són els arguments que catapulten l’australiana Melbourne a la segona plaça. La segueix la capital del Japó, que contraresta la poca diversitat d’estudiants amb l’atractiu de la ciutat, la seguretat i les bones oportunitats de feina que ofereix als acabats de graduar.

Per trobar Barcelona al rànquing cal baixar fins al lloc 30. El clima i la cultura cosmopolita són els principals reclams de la ciutat per als estudiants. Tot i així, queda per darrere de Madrid. La capital espanyola ocupa la 22a posició fent valdre el seu poder com a centre financer i administratiu. I amb el suport, gens menyspreable, de l’atractiu gastronòmic.

Amplia el mapa per veure el rànquing complet

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic