Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"El que l'Estat anomena pirateria jo en dic intercanvi d'informació"

Simona Levi, fundadora de Xnet
Simona Levi
Accedeix

Les potències econòmiques del 2030

Redacció VIA Empresa Barcelona 06|03|2017
0
En poc menys de 15 anys la Xina superarà clarament els Estats Units en termes de PIB
Xangai, pol econòmic de la Xina

A la vida tot evoluciona. També ho fan les economies i les potències que dominen ara potser no ho faran d'aquí uns anys. Això és el que tracta de preveure l'estudi The world in 2050 elaborat per la consultora Pwc. Amb aquest treball realitza una projecció sobre com pot canviar l'ordre mundial les pròximes dècades. Ara bé, no cal anar tan enllà per observar canvis. Si ens quedem al 2030 les previsions auguren un domini asiàtic amb els Estats Units intentant seguir el ritme xinès.

Així doncs, entre les cinc primeres potències econòmiques mundials en termes de PIB l'any 2030, hi trobarem quatre països asiàtics: la Xina, l'Índia, el Japó i Indonèsia. Pel que fa als europeus, només se situen al Top 10 Rússia i Alemanya; mentre que entre els 20 capdavanters aconsegueixen treure el cap França (11), Itàlia (15) i Espanya (17).

 

 

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic