Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Ja no parlem de turistes, sinó de viatgers i els viatgers volen experiències amb valors com l'ecologia"

Jaume Padilla, CEO de Greencostumers
Jaume Padilla
Accedeix
Sant Valentí tria el turisme rural català
Europa Press Madrid 10|02|2017
0
Les cases de muntanya registren el 38% d’ocupació durant el cap de setmana, el que suposa un increment del 5% respecte l'any anterior
El turisme rural segueix sent un dels atractius principals dels turistes espanyols.Cedida
LES CLAUS

Catalunya registra el 45% d'ocupació, juntament amb el Pais Basc

La comunitat catalana es troba en el top 3 com a destinació turística rural

Oci, cultural i relaxació són les prioritats dels turistes espanyols

Les cases rurals de lloguer íntegre registren una ocupació del 38% durant el cap de setmana de Sant Valentí, la qual cosa suposa cinc punts percentuals per damunt respecte el 2016, segons dades recopilades pel portal Toprural.com. Canàries, la Comunitat de Madrid i Catalunya són les destinacions més demandades pels viatgers rurals espanyols, segons aquestes dades. L’arxipèlag Canari encapçala per tercer any consecutiu les reserves amb un 70% d'ocupació durant aquests dies, enfront del 55% el 2016.

Li segueix la regió madrilenya amb un nivell d'ocupació del 47%, enfront del 34% de l’any passat. I Catalunya i el País Basc, ambdues amb el 45% d'ocupació, enfront del 50% i 43% el 2016, respectivament.

En termes de demanda i nombre de viatgers, la comunitat de Castella i Lleó compta amb 11.271 places ocupades; Catalunya amb 11.077 places ocupades i Andalusia amb 6.813 places. El llistat nomenat són les destinacions preferides pels usuaris, tenint en compte que són, a més a més, les regions amb major nombre de places ocupades en proporció a la seva oferta disponible.

Per contra, les regions que ostenten menor índex d'ocupació per a aquest cap de setmana són Astúries (15%), Galícia (25%), Cantàbria (30%), la Comunitat Valenciana (31%) i Castella-la Manxa (33%).

Prioritats
Per a aquest tipus d'escapades, com és habitual, les prioritats a l'hora de buscar allotjament són la gastronomia, l'oci o la cultura, entre d’altres, tant en zones de muntanya com de platja.

Així doncs, els viatgers rurals busquen cases amb jacuzzi, xemeneia a l'habitació i propostes d'oci per realitzar amb la parella, com per exemple destaquen les rutes de muntanya o les activitats més tranquil·les com acudir en un spa.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic