Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"No hi ha cap tarifa d’aigües de cap ciutat espanyola que el preu el posi l'empresa, les aprova el ple municipal"

Ramiro Aurín, enginyer de Camins i pioner en l'enginyeria ambiental a Espanya
Ramiro Aurin
Accedeix
Ser feliç a casa i a la feina
Aida Corón Barcelona 03|02|2017
0
El sociòleg i economista Santiago Vázquez proposa un mètode basat en la Psicologia Positiva per millorar el rendiment personal i augmentar la productivitat de l'empresa
La felicitat a la feina ajuda les empreses a ser més productives . Getty
LES CLAUS

"Si hem de treballar 40 anys o més, podem renunciar a intentar ser feliços a la feina?"

Un equip desmotivat és ineficient i provoca una baixa productivitat en l'empresa

Cal prendre consciència d'un mateix i de l'entorn per adaptar-se i ser feliç

"Si hem de treballar 40 anys o més, podem renunciar a intentar ser feliços a la feina? És possible plantejar-se ser feliç a la vida sense ser feliç a la feina?". És una pregunta de resposta difícil, sobretot si es té en compte que gran part de la societat no és capaç de concebre la vida laboral com una part imprescindible d'ells mateixos.

Per això, aquesta mateixa pregunta és la que es formula el sociòleg i economista Santiago Vázquez al llibre La felicidad en el trabajo y en la vida (LID Editorial, 2016). És una mena de qüestionament introductori que ha de fer repensar el lector, ajudar-lo a fer un canvi de xip i empènyer-lo cap a un camí més satisfactori amb ell mateix.

I és que les males cares, les jornades interminables, l'estrès, la incomprensió, les ordres o la incomunicació són una constant en el lloc de feina. L'únic resultat que genera és una plantilla desmotivada i infeliç, i una empresa amb una productivitat molt per sota del que hi hauria.

La solució que Vázquez proposa és aplicar la Psicologia Positiva. Per a ell, és impossible treballar i viure d'una altra manera que no suposi ser feliç a les esferes personals i professionals. El seu mètode està basat en la creació d'àmbits organitzatius que afavoreixen el bon ambient a través de l'augment dels nivells de consciència i responsabilitat.

Aquesta presa de consciència la farà el lector des de quatre àmbits. El primer és el que l'autor anomena el 'Jo amb mi mateix', el qual recull la importància de l'autoconeixement i l'autogestió com a elements clau de la intel·ligència emocional que intervé en la felicitat.

El següent és el 'Jo amb tu'. Aquest aborda la intel·ligència social, l'encarregada de fer prosperar les relacions amb els altres i l'entorn. En tercer lloc es troba el 'Jo flexible', que té a veure amb la capacitat d'adaptació de l'individu. I, finalment, hi ha el 'Jo feliç', on es presenta un pla amb set accions per augmentar els nivells de felicitat i satisfacció.

 


Autor: Santiago Vázquez
Editorial: LID Editorial
Any de publicació: 2016

Més informació 
 


Ets subscriptor de VIA Empresa? Entra, participa en el sorteig que fem cada setmana i emporta't aquest llibre.

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic