Aquest web utilitza cookies pr˛pies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiŔncia de navegaciˇ. L'accÚs i ˙s del web implica la seva acceptaciˇ. Per a mÚs informaciˇ, pot accedir a la nostra PolÝtica de Cookies

"La cultura ha d'aprendre a desenvolupar el 8è art, l'art de demanar"

Juan Mezo, director de Valors&Màrqueting
Juan Mezo
Accedeix

Anar de compres a Instagram

Quico Domingo Barcelona 24|03|2017
0

La xarxa social permetrà etiquetar i adquirir directament els productes que apareguin a les fotografies publicades pels usuaris

Chiara Ferragni, una de les celebrities d'Instagram que promociona diverses marques
LES CLAUS

Instagram afegeix la possibilitat d'identificar i comprar productes

L'usuari podrÓ veure el preu i comprar el producte directament a la pÓgina web

Les imatges podran contenir fins a cinc productes etiquetats

És innegable que internet ha aconseguit, tot i la reticència inicial de molts usuaris, canviar els paradigmes de compra de productes, tant de béns físics com intangibles. Qui no ha comprat mai a Amazon, reservat un bitllet d'avió o encarregat una nit d'hotel?

En el moment en què aquesta experiència s'ha traslladat al canal mòbil, el fenomen de compra compulsiva ha esclatat, amb serveis de l'estil Privalia i les anomenades ofertes flash que duren un temps limitat. I ara, sembla que estem a punt de veure la propera gran revolució de l'e-commerce: la compra social.

Instagram és una xarxa de tendències. Tendències de fotografia, disseny, moda, gastronomia, viatges, estil de vida... I segons expliquen en el seu blog oficial, a partir de la setmana vinent, la xarxa social propietat de Facebook, començarà a testar una funcionalitat que permetrà etiquetar –i comprar–, productes que apareguin a les fotografies publicades.En un vídeo explicatiu del procés, es mostra com les imatges podran contenir fins a cinc productes etiquetats. Quan un usuari toqui un d'aquests productes, se'n desplegarà informació relativa, acompanyada del seu preu de venda i un botó de compra que, en prémer-lo, ens durà directament a la botiga online original.


Cal reconèixer que, veient la nova funcionalitat en acció, la integració és brillant i poc intrusiva. Afegir la possibilitat d'identificar i comprar productes en una xarxa social que serveix d'inspiració i prescriptora a milions d'usuaris pot significar un tercer boom de l'e-commerce tradicional.

Tot i això, Instagram encara no ha explicat quant trigarà aquesta característica a estar disponible a tots els seus usuaris, si serà limitada als perfils d'empreses i, el més important, si la companyia s'endurà una comissió de venda.

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletÝ de VIA Empresa i rebrÓs la informaciˇ mÚs destacada al teu correu electr˛nic