Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"La cultura ha d'aprendre a desenvolupar el 8è art, l'art de demanar"

Juan Mezo, director de Valors&Màrqueting
Juan Mezo
Accedeix
Els 5 passos del turisme experiencial
Aida Corón Barcelona 31|03|2017
0
El viatger del segle XXI busca viure unes vacances úniques, pel que les ciutats i les empreses han de saber vendre's per captar-lo
Un turista busca viure una experiència única . Acistock
LES CLAUS

Sánchez defineix el turisme com "la indústria de la felicitat"

Cal unir les tècniques del turisme amb les innovacions d'altres sectors

S'ha de conèixer el turista, vendre la destinació com una experiència i planificar l'escapada

El turisme experiencial és la nova tendència del sector turístic. El viatger del segle XXI és molt més experimentat, té més eines al seu abast i planifica els viatges de manera que sigui una experiència única. Tot plegat, porta cap a un client molt més exigent amb els serveis que contracta.

Aquest turista ja no es mou per factors materials, sinó per sentiments i emocions, pel que farà tot el possible perquè la seva estada en un lloc estranger sigui memorable i digne de recordar. Per això, Carlos Sánchez parla del turisme com la "indústria de la felicitat" al llibre Los 5 pasos del turismo experiencial (LID Editorial, 2017), una obra destinada a professionals del sector, emprenedors i viatgers que volen innovar i aprofitar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies en l'àmbit.

En el llibre, Sánchez reclama una major fusió entre les tècniques més habituals del sector turístic i les innovacions que ja s'estan fent en sectors com el retail, el consum o l'audiovisual. Algunes de les pràctiques més útils són la psicologia, el neuromàrqueting, el branding o el storytelling, les quals veu factibles per aconseguir connectar les audiències amb les destinacions.

Tot això queda desgranat a través d'infografies esclaridores, explicacions amenes, i també amb històries inspiradores que traslladen el lector a una xerrada a Londres sobre els millennials o a la Venècia del segle XVII per conèixer la ciutat on va viure Casanoves. El que ho fa més amè, però, és que totes les lliçons estan fetes des de la seva posició com a expert i com a turista, amb detalls i anècdotes personals dels seus viatges.

I com s'ha d'aconseguir el turisme experiencial? Amb cinc passos ben senzills: conèixer el viatger, veure la destinació com una vivència, activar l'experiència del client, planificar-la, i saber com comercialitzar el destí com un lloc en potència.

 
Autor: Carlos Sánchez
Editorial: LID Editorial
Any de publicació: 2017

Més informació 
 


Ets subscriptor de VIA Empresa? Entra, participa en el sorteig que fem cada setmana i emporta't aquest llibre.

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic