Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"No hi ha cap tarifa d’aigües de cap ciutat espanyola que el preu el posi l'empresa, les aprova el ple municipal"

Ramiro Aurín, enginyer de Camins i pioner en l'enginyeria ambiental a Espanya
Ramiro Aurin
Accedeix
Casual Friday
Hanson, un ‘one hit wonder’ també en les cerveses
Victor Solvas Barcelona 03|03|2017
0
Els tres germans van convertir-se en un grup d’èxit gràcies a la cançó ‘Mmmbop’, ara rememoren aquell títol per conquerir el camp de les begudes artesanes
Els germans Hanson són un dels paradigmes de 'one hit wonder'.
LES CLAUS

Els Hanson van experimentar en primera persona com es pot exprimir l'èxit d'una sola cançó

La cervesa dels Hanson es distribueix en 16 estats nord-americans

"Ens encanta la cervesa artesana i hem creat una ale clàssica americana, molt robusta"

Hi ha pocs fenòmens més coneguts a la música popular que els one hit wonders. Artistes que han creat una carrera entorn un sol èxit comercial. Qui no ha cantat el I’m Gonna Be (500 Miles) de The Proclaimers – dererembá!-, el Tubthumping de Chumbawamba o l’immortal Never Gonna Give You Up del rei dels èxits efímers, Rick Astley. Però poques cançons han tingut tanta presència com la que va aconseguir l’any 1997 el tema Mmmbop. Una tornada amb ganxo i fàcil de cantar fins i tot pels més ineptes en l’anglès va propulsar la carrera d’aquests tres germans amb cara de no haver sortit de l’ou.

Isaac, Taylor i Zac Hanson van experimentar en primera persona com es pot exprimir l’èxit d’una sola cançó fins el seu absolut desgast. Mmmbop va ser número u a les llistes de països dels cinc continents, els va convertir en els músics més joves a arribar al més alt del US Billboard, juntament amb Michael Jackson, i va ser l’única raó per la qual el seu disc Middle of Nowhere va arribar a les 10 milions de còpies venudes. Al seu voltant fins i tot es van generar tot tipus de documentals, productes de merchandising i una disputa amb la discogràfica que va acabar amb els tres germans creant el seu propi segell per seguir amb la seva carrera.No es pot dir que el trio aturés la seva activitat musical just després d’aquell esclat. De fet, el seu darrer àlbum –Anthem- data de 2013. Però més que una successió de treballs i una base sòlida de fans, el que ha permès al grup continuar en la música és aquell primer èxit. Mmmbop ha mantingut la memòria de Hanson durant 20 anys. Però tot té un final, i els germans més famosos de Tulsa van pensar –dues dècades després- que potser havia arribat el moment de reinventar-se.

I la reinvenció de Hanson no té gaire a veure amb la música. Amb 30 anys a les esquenes i un cognom per explotar, els ex-cantants van crear al 2013 la Hanson Brothers Beer Company, una empresa de cervesa artesana amb la que pretenen mantenir el seu nom dins de l’imaginari col·lectiu nord-americà.

El que va començar com una proposta per acompanyar la sortida del seu darrer disc s’ha convertit en la seva principal aventura professional. “Ens encanta la cervesa artesana i hem creat una ale clàssica americana, molt robusta, però molt inspiradora. De fet, sempre prenem una cervesa abans de posar-nos a composar”, explicaven els germans en una entrevista promocional per Bloomberg.

Tot i que ara facin cervesa, segurament els Hanson han millorat amb el temps...com el vi


I la realitat és que els Hanson han retrobat l’èxit que els va donar la música. La seva primera varietat, Mmmhop, és encara avui el principal reclam de la companyia. La cervesa es distribueix en 16 estats nord-americans, ha estat premiada amb la prestigiosa medalla d’or del Beverage Tasting Institute i part de les seves milionàries vendes es destinen a la reconstrucció de les zones d’Oklahoma més afectades pels tornados que s’hi han succeït en els darrers anys.

Un nou one hit wonder per a la biografia de la família Hanson.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic