Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"El que l'Estat anomena pirateria jo en dic intercanvi d'informació"

Simona Levi, fundadora de Xnet
Simona Levi
Accedeix
Més de 3.000 noms de principis actius
TERMCAT Barcelona 23|03|2017
0
El TERMCAT actualitza el Lèxic de fàrmacs en línia coincidint amb la celebració a Barcelona del congrés Infarma
El nou Lèxic de fàrmacs es pot consultar en català, castellà, anglès i francès . Acistock
LES CLAUS

A l'obra s'han incorporat les noves denominacions comunes internacionals de fàrmacs

Les denominacions es poden consultar en quatre llengües i a partir de les accions terapèutiques

El Termcat i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona publiquen l’actualització anual del Lèxic de fàrmacs coincidint amb la celebració a Barcelona del congrés Infarma 2017. Concretament, s’han incorporat a l’obra les noves denominacions comunes internacionals de fàrmacs aprovades al llarg del 2016 i és el fruit del treball conjunt d’ambdues institucions per a mantenir aquest repertori de terminologia permanentment actualitzat.

El Lèxic de fàrmacs conté més de 3.000 termes, amb la denominació catalana i la categoria lèxica; els equivalents en castellà, francès i anglès; les accions terapèutiques o els mecanismes d'acció més habituals de cada fàrmac (antibiòtic, immunomodulador, antivíric, etc.) i el número CAS, una identificació numèrica única per a cada compost químic, que atorga el Servei de Resums Químics (Chemical Abstracts Service, CAS), la divisió d’informació de la Societat Americana de Química.

Les denominacions es poden consultar a partir del català, el castellà, el francès i l’anglès i també a partir de les accions terapèutiques i del número CAS. Així mateix, es poden consultar separadament en l'apartat 'Noves incorporacions' les noves denominacions comunes internacionals aprovades durant el 2016.

Aquest lèxic va ser editat en paper el 2008 pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i cada any se'n publica en línia l'actualització. Enguany, es difon acompanyat d’un vídeo que divulga, de manera visual, el contingut i la utilitat del Lèxic de fàrmacs.

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic