Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Les companyies dels EUA dedicades al carbó són les que més van pujar a la borsa el dia que va guanyar Trump"

Xavier Mena, catedràtic d'Economia d'Esade
Francesx Xavier Mena
Accedeix
El català a l'empresa Terminologia
Què hi ha al darrere del web?
Termcat Barcelona 16|03|2017
0

Les pàgines amaguen una part fosca i profunda amb un alt percentatge de continguts que no veiem

Hi ha una part de webs allotjats en xarxes xifrades . Cedida
LES CLAUS

El web profund no pot ser classificat per cercadors ni directoris

El web fosc utilitza l'anonimat per a l'intercanvi d'informació

El web profund (en anglès, deep web) és la part del web que, per la seva estructura de construcció, no pot ser classificada per cercadors ni directoris. Segons els experts, comprèn un percentatge molt alt dels continguts web i no està necessàriament vinculat a activitats il·lícites. Inclou, entre d’altres, webs que requereixen autenticació, resultats de cerques, intranets o dominis privats, i webs temporals i en procés d’edició.

D'altra banda, també conté el web fosc (en anglès, dark web), que és la part del web profund allotjat en xarxes xifrades, superposades a Internet, que utilitzen l'anonimat per a l'intercanvi d'informació. Es tracta d’un subconjunt que deliberadament estableix mesures per a limitar el seu accés, que es fa generalment mitjançant xarxes anònimes i que, en bona part es considera una amenaça, tot i que també es fa servir com a canal segur de comunicació en països on la llibertat d’expressió està compromesa.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic