Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"No hi ha cap tarifa d’aigües de cap ciutat espanyola que el preu el posi l'empresa, les aprova el ple municipal"

Ramiro Aurín, enginyer de Camins i pioner en l'enginyeria ambiental a Espanya
Ramiro Aurin
Accedeix
Un Smart City versió insular
Redacció VIA Empresa Barcelona 07|03|2017
0
Mallorca acollirà la primera edició del congrés mundial sobre illes intel·ligents Smart Island World Congress
Alfonso Rodríguez, alcalde de Calvià, durant la presentació del SIWIC . Cedida
LES CLAUS

El certamen se celebrarà el 20 i 21 d'abril a Calvià

El SIWC vol presentar els territoris insulars com espais d'alta qualitat de vida

S'esperen 1.500 congressistes i 120 illes participants

Les oportunitats i els reptes de les illes a l'afrontar qüestions com l'eficiència, la planificació urbanística i el desenvolupament econòmic i social es debatran en el primer Smart Island World Congress (SIWIC), el primer congrés mundial sobre illes intel·ligents. El certamen se celebrarà el 20 i 21 d'abril a Calvià (Mallorca), unint en un mateix espai més de 85 experts internacionals juntament amb representants d'administracions insulars d'arreu del món.

El certamen vol ser un punt de trobada entre governs, ciutats i empreses davant del repte de cercar noves eines i serveis que mitiguin les peculiaritats de ser una illa, com ara la població flotant, l'estacionalitat, la mobilitat o la retenció de talent.

Un altre dels objectius del SIWC és presentar els territoris insulars com espais d'alta qualitat de vida; mostrar el seu lideratge al afrontar el canvi de model energètic, o presentar les oportunitats de convertir-se en territoris connectats a l'economia global a través de les noves tecnologies. Un diàleg per a situar la importància de les illes de les diferents regions del món a l'hora de pensar el desenvolupament humà sostenible.

El programa del congrés girarà entorn a quatre grans eixos: Noves Connectivitats; Desenvolupament Urbà i Social; Talent i Creixement Econòmic; i Illes del Futur, a partir dels quals es desenvoluparan 15 conferències, entre keynotes, sessions plenàries i sessions paral·leles, amb més de 85 oradors, entre ponents i moderadors.

El primer Smart Island World Congress també comptarà amb una àrea de networking, on els representants de ciutats insulars, ponents, companyies i visitants podran fer contactes abans i durant l'esdeveniment. Entre les empreses confirmades destaquen companyies tecnològiques com Microsoft, Fiware i Grupo Etra, i del sector turístic com Meliá Hotels and Resorts. S'esperen 1.500 congressistes i 120 illes participants, entre elles Bahrain, Bali, Còrsega, República Dominicana, Puerto Rico o Trinitat i Tobago. La primera edició del congrés culminarà la tarda del dijous 20 d'abril amb l'entrega de premis a les millors iniciatives per al progrés de les illes.

Smart cities, smart islands
SIWC neix de la demanda dels territoris insular per posicionar-se com a seus de congressos de en l'àmbit de la tecnologia i la innovació. El congrés aprofita l'experiència consolidada a nivell internacional d'Smart City Expo World Congress, un esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona des de l'any 2011 i consolidat com el líder mundial del sector de les ciutats intel·ligents. Aquest congrés està organitzat per Fira de Barcelona, l'Ajuntament de Calvià i el Consell de Mallorca, amb el suport del Govern Balear, el Banc Mundial i ONU-Habitat.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic