Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Hi ha empreses que paguen quasi el doble per ser al 22@ i atreure el millor talent al seu equip"

Javier Bernades, soci director de Cushman & Wakefield
Javier Bernardes
Accedeix
Abertis eleva la participació a la seva filial francesa
Redacció VIA Empresa i Agències Barcelona 21|04|2017
0
La multinacional catalana augmenta fins gairebé el 95% el control a Sanef en plenes negociacions amb Atlantia
Les últimes operacions de la companyia impacten els resultats . EP
LES CLAUS

Arriba a un acord per a la compra a FFP Invest d'un 5,10% addicional en HIT

Hit controla el 100% de Sanef

Abertis desemborsa 238 milions d'euros en l'operació

Abertis augmentarà fins gairebé el 95% la participació a la seva filial d'autopistes franceses Sanef després d'aconseguir un acord per adquirir una participació addicional a FFP Invest d'un 5,10% al Holding d'Infraestructures de Transport (HIT), la companyia que controla el 100% de Sanef. La multinacional catalana incrementa la participació en plenes negociacions amb la italiana Atlantia.

Aquesta compra suposarà per a Abertis una sortida de caixa de 238 milions d'euros, segons ha informat aquest divendres la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El passat mes de març, Abertis va anunciar un acord per adquirir una participació addicional a Predica d'entre el 15% i el 17% de HIT, depenent de l'exercici dels drets d'adquisició preferent per part de la resta d'accionistes.

En el tancament d'ambdues operacions, Abertis haurà aconseguit incrementar la seva participació en la filial fins a un màxim del 95%.

En termes financers, i atès que HIT es consolida globalment en els comptes d'Abertis, l'adquisició d'aquest 5,10% addicional impactarà principalment en el benefici net del grup, amb un increment de 15 milions d'euros en els comptes del 2017. El deute net s'incrementarà en l'equivalent a la sortida de caixa.

D'aquesta manera, Abertis mostra la seva capacitat per créixer en la seva actual cartera d'actius respectant la disciplina financera, reduint el seu perfil de risc operacional, i equilibrant la seva presència global amb més pes dels mercats desenvolupats on ja opera amb bons resultats des de fa anys.

A més, l'operació incrementa la durada mitjana de les concessions del grup i assegura més flux de dividends procedents de França, que contribuiran a compensar la finalització d'algunes concessions en els propers anys.

Abertis reforça la seva estratègia de creixement a aquells països sòlids, amb marcs concesionales estables i amb una clara voluntat d'apostar per la col·laboració público-privada en el sector de les autopistes.

En aquest sentit, segons el grup, França ofereix importants oportunitats de creació de valor en el futur a través d'acords amb el Govern per a noves inversions a canvi de l'extensió de la durada de les concessions o a través d'increments de tarifa, en línia amb els aconseguits en els últims anys.

Abertis es troba a França des del 2006 a través de HIT, que controla el 100% de Sanef. Opera de manera directa més de 1.760 quilòmetres d'autopistes al nord-oest de França, Normandia i Aquitània, que representen el 22% del total d'autopistes de peatge del país.

La xarxa de Sanef cobreix cinc de les set rutes d'accés a Île-de-France (la regió de París), així com les rutes que connecten Alemanya, Bèlgica i Luxemburg amb el nord de França i el Regne Unit.

França és el mercat més gran d'Abertis, amb una aportació del 34% del total d'ingressos (1.658 milions d'euros) i de l'Ebitda (1.112 milions d'euros) el 2016.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic