Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Hi ha empreses que paguen quasi el doble per ser al 22@ i atreure el millor talent al seu equip"

Javier Bernades, soci director de Cushman & Wakefield
Javier Bernardes
Accedeix
Aliança de municipis de la conca del Ripoll i la Riera de Caldes
Redacció VIA Empresa Barcelona 06|04|2017
0
14 ajuntaments subscriuen la Declaració de Can Roqueta per crear una Estratègia Territorial d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic
La Declaració de Can Roqueta vol treballar amb el SOC per millorar el desenvolupament econòmic dels territoris . Cedida
LES CLAUS

La Declaració de Can Roqueta s'adreça a tots els actors socials i econòmics del territori

La Generalitat recomana l'agrupació de territoris que comparteixin necessitats comunes

L'estratègia comuna pretén millorar la promoció a l'emprenedoria i el suport a les empreses

Un total de 14 municipis han segellat una declaració conjunta per a la millora del desenvolupament econòmic del territori i la prestació de serveis ocupacionals i per a l’empresa, segons informen des dels consistoris en un comunicat. L’aliança entre la conca del Ripoll i la Riera de Caldes pretén assolir una “estratègia territorial d’ocupació i desenvolupament econòmic”. Segons la norma, el Govern prioritzarà la col·laboració territorial a l’hora del repartiment de fons per finançar serveis i projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació.

Les ciutats que subscriuen la declaració s’han presentat al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta i són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

Aquesta aliança es produeix en resposta al procés iniciat per la Generalitat de Catalunya per desplegar la nova llei d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació (SOC).

La Declaració de Can Roqueta s’adreça a tots els actors socials i econòmics del territori i continua oberta particularment a organitzacions empresarials i sindicals, entitats econòmiques i educatives, així com també a les entitats socials i no lucratives que vulguin aplegar-s’hi. També demana una nova relació amb el SOC, que permeti treballar conjuntament en favor de l’ocupació i el desenvolupament econòmic.

Elements clau de l’estratègia comuna
El Govern de la Generalitat recomana l’agrupació de territoris que comparteixin necessitats comunes. En el cas dels 14 municipis, l’estratègia compartida vol fer front a reptes com la millora de la qualificació professional, la transformació productiva i evolució cap a la indústria 4.0 o la priorització ocupacional a col·lectius en risc d’atur crònic. Alhora, l’estratègia comuna pretén millorar el sistema d’atenció, orientació i formació professional per a unes millors perspectives de la població vers el mercat laboral, així com la promoció a l’emprenedoria i suport a les empreses. També treballarà per l’assoliment d’un sistema productiu de qualitat i sostenible.

D’altra banda, es vol refermar el caràcter de motor productiu de Catalunya que sumen aquests municipis reclamant, alhora, infraestructures territorials d’accessibilitat i connectivitat.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic