Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Hi ha empreses que paguen quasi el doble per ser al 22@ i atreure el millor talent al seu equip"

Javier Bernades, soci director de Cushman & Wakefield
Javier Bernardes
Accedeix
Barcelona fixa el mínim de contractació amb empreses socials
ACN Barcelona 13|04|2017
0
El consistori de la capital catalana destinarà al menys 9 milions d’euros enguany a aquestes companyies
Imatge del ple de l'Ajuntament de Barcelona . EP
LES CLAUS

El consistori reclama a Madrid que modifiqui la llei de contractació perquè la xifra pugui créixer

L'Ajuntament demana també modificar la llei perquè hi hagi reserves per a les pimes

El 2016 la quantitat destinada va ser de 8,5 milions d'euros

L'Ajuntament de Barcelona ha fixat en 9 milions d'euros el mínim de contractació amb reserva social per al 2017, segons estableix el Decret d'Alcaldia amb data de 23 de març, que determina la quantia mínima a favor dels Centres Especials de Treball i Empreses d'Inserció social i altres entitats sense ànim de lucre.

Amb aquesta mesura, el consistori vol "reconèixer i reafirmar" la importància de la contractació pública responsable i sostenible, ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

L'any passat, l'Ajuntament va decidir fixar per primera vegada la quantia que es comprometia a reservar en la seva contractació a favor d'aquests centres, i el 2016 va ser de 8,5 milions d'euros, una xifra que ha arribat als 9,3 milions que les gerències, districtes i empreses del grup municipal han contractat amb aquests centres.

La disposició addicional cinquena del Text Refós de la Llei de Contractes del Sector Públic (TRLCSP) estableix aquesta actuació per a totes les administracions públiques, si bé la voluntat i el compromís del govern municipal és anar més enllà.

Per aquesta raó, ha elaborat la Guia de contractació pública social, que és pionera a Espanya, com a instrument per impulsar la contractació pública socialment responsable i que incorpora objectius de millora de les condicions laborals, de justícia social, de foment de les pimes i de l'economia social i cooperativa.

A més, aquest nou model de contractació també pretén impulsar el teixit productiu local, donant accés a les pimes, limitant la contractació directa i afavorint la divisió de lots, i promovent l'economia social, apostant per una contractació transparent i fiscalizable.

Segons l'Ajuntament, els nous criteris de contractació municipal són una "eina que pot contribuir a la transformació socioeconòmica i a la dinamització del teixit productiu local, de les pimes i d'organitzacions que generin impactes econòmics, socials i ambientals positius.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic