Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Hi ha empreses que paguen quasi el doble per ser al 22@ i atreure el millor talent al seu equip"

Javier Bernades, soci director de Cushman & Wakefield
Javier Bernardes
Accedeix

Els països més inclusius i avançats

Redacció VIA Empresa Barcelona 18|04|2017
0
Noruega, Luxemburg i Suïssa simbolitzen el lideratge del nord d’Europa a l’hora de combinar progrés econòmic i benestar social
Noruega pot presumir de tenir l'economia més inclusiva del món . Acistock
El creixement econòmic sovint té una contrapartida: la part de la societat que perd aquest tren i queda enrere mentre les diferències augmenten significativament. Aquesta equació, però, no sempre és així. L’Inclusive Development Index (IDI) que elabora el World Economic Forum (WEF) precisament vol destacar els països capaços de combinar el progrés econòmic i el benestar social. Així doncs, avalua alguna cosa més que el creixement del PIB. El rànquing mostra un absolut domini (nord) europeu, amb l’única incursió dels dos principals països d’Oceania: Austràlia i Nova Zelanda.

La clau perquè aquests països assoleixin bons resultats socials i econòmics, segons l’estudi del WEF, és dissenyar polítiques econòmiques que situïn les persones i la seva qualitat de vida com a objectiu central. Ho fan enllaçant diverses variables com l’educació, l’ètica, les infraestructures, la protecció social o l’emprenedoria; cada país amb la seva fórmula concreta per assolir un autèntic cercle virtuós.

Amplia el mapa per veure el rànquing sencer

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic