Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Hi ha empreses que paguen quasi el doble per ser al 22@ i atreure el millor talent al seu equip"

Javier Bernades, soci director de Cushman & Wakefield
Javier Bernardes
Accedeix
Ensopegar sempre amb la mateixa pedra
Redacció Barcelona 13|04|2017
0
Per evitar prendre decisions errònies de manera recorrent, s'han d'identificar els trets personals i saber corregir la nostra tendència
Decidir és una tasca rellevant, inevitable i difícil
LES CLAUS

Si no identifiquem els nostres trets personals, ens equivocarem amb freqüència

Les persones tenim la tendència a caure en ells de manera generalitzada

El lector aprendrà sobre els seus errors i sabrà analitzar les seves decisions

Gran part de la nostra vida avança segons les decisions que anem prenent a cada moment. Decidir és una tasca rellevant, inevitable i difícil. No obstant això, no és fàcil fer una bona elecció, perquè es produeixen una sèrie d'errors comuns i sorgeixen trets personals que, si no som conscients d'ells i mirem d'evitar-los, ens equivocarem amb freqüència a l'hora de prendre aquestes decisions.

Habitualment reflexionem sobre els resultats, però no sobre com s'ha fet la tria i, per tant, caiem de manera recorrent en els mateixos errors. Com podem evitar equivocar-nos?

Això és el que intenten resoldre Miguel Ángel Ariño i Pablo Maella al llibre Con la misma piedra (Empresa Activa, 2017). Els autors sostenen que seguint uns principis bàsics i evitant errors comuns podrem millorar les nostres decisions.

En el seu primer llibre, Iceberg a la vista (Empresa Activa, 2010), van assenyalar 10 principis bàsics per millorar l'eficàcia a l'hora de decidir, ara ens exposen els erros més habituals i problemes que convé evitar per aconseguir que les nostres eleccions siguin millors.

Aquests errors fàcils de predir en el sentit que les persones tenim la tendència a caure en ells de manera generalitzada, unes més i altres menys, però tots ens veiem afectats per determinats factors comuns i, per tant, conèixer-los pot ser de gran ajuda.

El llibre té l'objectiu de facilitar al lector el coneixement d'aquests errors perquè sàpiga analitzar les seves decisions i poder evitar els problemes.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic