Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"Hi ha empreses que paguen quasi el doble per ser al 22@ i atreure el millor talent al seu equip"

Javier Bernades, soci director de Cushman & Wakefield
Javier Bernardes
Accedeix
Oberts al turisme
18|04|2017
0
Gabriel Jené
Gabriel Jené President de Barcelona Oberta
LES CLAUS

El turisme de compres és una infraestructura bàsica per al comerç de Barcelona

De l'oferta que neix per satisfer la demanda turística també en gaudeixen els residents

El turisme ha estat una de les palanques més importants per dinamitzar entorns deprimits de la...

El turisme de compres és una infraestructura bàsica per al comerç de Barcelona i representa un segment essencial per mantenir el model i la qualitat del comerç urbà de la ciutat. Aquesta és la conclusió general de l'estudi elaborat per Barcelona Oberta per analitzar l'Impacte socioeconòmic de les compres turístiques a la ciutat de Barcelona que ha xifrat en 49.000 llocs de treball i 3.900 milions d’euros l'impacte econòmic que genera.

Un dels objectius que compartim del Pla Estratègic de Turisme 2020, sense cap mena de dubte, és la millora de la qualitat del treball i les condicions laborals. El que hem observat de l'estudi és que el turisme genera en el comerç llocs de treball de més qualitat i més estables. Atenint-nos a aquesta realitat, la garantia i continuïtat de la qualitat laboral ens la pot atorgar la definició correcta de les tipologies de turisme que interessa a Barcelona: cultural, de compres, de negocis, congressos; així com la promoció d'experiències úniques als visitants que exaltin el nostre patrimoni arquitectònic, gastronòmic i comercial.

A més, de l'oferta que neix per satisfer la demanda turística també en gaudeixen els residents. De fet, el turisme ha estat una de les palanques més importants per dinamitzar entorns deprimits de la ciutat i un dels principals elements que contribueix a la resiliència del comerç.

El Pla Estratègic de Turisme 2020 és un treball de diagnosi i reflexió de la situació actual i un esforç plausible per integrar mesures i plans d'acció que tinguin en compte la pluralitat d'agents que hi intervenen. El complement final d'aquest pla és donar-lo a conèixer, és a dir, incorporar una línia estratègica que s'ocupi de la gestió i planificació de la promoció turística de la ciutat, que potenciï el posicionament que volem i redistribueixi els turistes sense haver de reduir la capacitat actual.

Apostem junts per un pla que fomenti el dinamisme urbà dels principals eixos de la ciutat; defensem plegats un creixement sostenible del turisme de qualitat; apostem per una gestió eficient i fem una promoció intel·ligent de la nostra ciutat. Des d'aquesta posició transversal i oberta podrem garantir cohesió, seguretat i estabilitat a la nostra ciutat.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic