Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"El que l'Estat anomena pirateria jo en dic intercanvi d'informació"

Simona Levi, fundadora de Xnet
Simona Levi
Accedeix
Parlem amb els bots?
TERMCAT Barcelona 06|04|2017
0
El terme fa referència als assistents virtuals que cada cop més es relacionen amb els humans a través del llenguatge
Els bots emeten missatges com si fossin persones reals . Cedida
LES CLAUS

És un programa d'intel·ligència artifical que pot interactuar amb els éssers humans

Serveis de xat en línia utilitzen bots per a generar missatges com si fossin persones reals

Els bots poden respondre preguntes plantejades per mitjà de llenguatge natural

Bot és una reducció per la part final del terme robot i, en conseqüència, es podria utilitzar com a forma sinònima de robot en les accepcions que aquesta forma té per a referir-se de manera genèrica a un programa informàtic o a un mecanisme automatitzat que executa una tasca.

Més específicament, però, bot té un ús freqüent documentat recentment per denominar el programa informàtic que utilitza tècniques d'intel·ligència artificial que li permeten interactuar amb éssers humans, i especialment realitzar tasques i respondre preguntes plantejades per mitjà de llenguatge natural. Per exemple, determinats servidors de serveis de xat en línia utilitzen bots per a generar missatges de xat com si fossin persones reals. En aquest cas, també s’utilitzen les formes bot de conversa o assistent virtual.

La Generalitat ha posat en marxa recentment a Telegram el bot @Generalitat_Bot, que ofereix a la ciutadania informació sobre equipaments com ara centres sanitaris, farmàcies o comissaries propers i permet localitzar-los d’acord amb la ubicació de l’usuari (o la que s’indiqui expressament). Pròximament s'hi incorporaran altres funcionalitats com la predicció del temps per comarques.
T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic