Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de millorar l'experiència de navegació. L'accés i ús del web implica la seva acceptació. Per a més informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

"El que l'Estat anomena pirateria jo en dic intercanvi d'informació"

Simona Levi, fundadora de Xnet
Simona Levi
Accedeix
Salut i l'Hospital General busquen tancar un acord
Bernat Bella (Tot Sant Cugat) Sant Cugat del Vallès 20|04|2017
0
Durant el 2016, el departament va intentar comprar-lo tot i que l'empresa advertís que el centre no estava en venda
L'Hospital General de Catalunya, al centre de la polèmica . Artur Ribera
LES CLAUS

L'objectiu és acordar la gestió del centre "durant aquest any 2017"

Salut insisteix que l'HGC reuneix les condicions idònies per fer d'hospital bàsic

El Departament de Salut de la Generalitat ha informat que, conjuntament amb la direcció de l'Hospital General de Catalunya, "han decidit avançar en la ronda de converses amb l’objectiu d’estudiar amb la màxima sensibilitat i assolir un possible acord durant aquest any 2017". El contingut de les converses divideix, però, les dues parts. Segons fonts de Salut, són negociacions en relació a la proposta de compra de l'hospital per part de la Generalitat, que té l'objectiu de convertir-lo en l'hospital públic de referència pel Vallès.

Tot i això, com en altres ocasions, l'Hospital General ha desmentit la informació del departament de Salut i fonts del centre han assegurat en declaracions al TOT que les converses no estan relacionades amb la compravenda de l'hospital.

L'HGC és un centre privat que ofereix determinades especialitats dins de la sanitat pública a través d'una concertació de la Generalitat. A principis de 2016, el govern català va anunciar la seva voluntat d'excloure l'hospital de la xarxa pública, sota la proposta que el sector privat amb afany de lucre sortís de la sanitat pública catalana. Aquesta voluntat va provocar el rebuig del govern de Sant Cugat i també de l'Hospital General i part dels seus treballadors.

A l'octubre de 2016, Salut va plantejar un nou escenari amb la seva voluntat de comprar l'Hospital General i convertir-lo en l'hospital públic de referència del Vallès amb més de 400 llits, davant la impossibilitat de poder tirar endavant el projecte d'hospital entre Sant Cugat i Rubí. Des del primer moment, la direcció de l'HGC va advertir que el centre no estava en venda i que no havia tingut converses amb el departament de Salut, tot i que la Generalitat va seguir insistint en la seva proposta i va arribar a posar una xifra damunt la taula: 50 milions d'euros.

Des de finals de 2016, la relació entre l'Hospital General i Salut s'havia portat discretament i no havien sorgit noves informacions. Ara, totes dues parts s'han compromès a augmentar les converses amb la voluntat de tancar un acord durant aquest 2017 "amb la màxima sensibilitat". Faltarà veure quins són els continguts de les converses i si estan relacionades amb la compra de l'hospital o no.

T'ha interessat aquest contingut?
Subscriu-te al butlletí de VIA Empresa i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic