AWE’s en portada!

Academy for Women Entrepreneurs tanca la seva edició d'enguany amb 30 nous projectes empresarials dirigits per dones premiats

Les guanyadores de les beques del programa Academy for Women Entrepeneurship durant l'acte a Foment del Treball | Cedida Les guanyadores de les beques del programa Academy for Women Entrepeneurship durant l'acte a Foment del Treball | Cedida

Avui 26 de juliol hem tancat una nova edició del programa Academy for Women Entrepreneurs que liderem des de Foment del Treball amb el suport del Consolat General dels Estats Units a Barcelona. Un programa que beca a 30 dones emprenedores (les AWEs) amb un curs de formació en línia intensiu de l’Escola de Negocis Thunderbird de la Universitat d’Arizona, anomenat DreamBuilder, un conjunt de masterclasses & tours i el gran intangible que és formar part de la xarxa global AWE. Aterrem què vol dir tot plegat.

El curs de formació desgranat en 13 mòduls aborda les diferents fases per les que passa una startup; de la ideació a la planificació, del màrqueting a la fixació de preus, de la gestió de recursos humans al coneixement de les diferents fonts de finançament. Les masterclasses presencials a Foment el que aporten és la oportunitat d’aterrar aquests conceptes de la mà de grans professionals que obren el debat sobre si sabem adaptar la comunicació als diferents públics (clients, proveïdors, inversors, mitjans de comunicació..), si som capaços de plasmar la proposta de valor i exprimir l’ús del canvas i el lean canvas i/o si som conscients de les diferents fases de negociació per les que passem quan negociem amb inversors.

Les masterclasses presencials aporten l'oportunitat d’aterrar aquests conceptes de la mà de grans professionals que obren el debat sobre si sabem adaptar la comunicació als diferents públics

Aquest any l'última de les masterclasses l’hem dissenyat pensada per ser 100% interactiva i dinàmica, enfocada des del prisma de crear comunitat i d’enfortir els vincles entre les participants de les dues edicions. D’una banda, compartir l’experiència en aquelles fases per les que la majoria d’elles passaran durant el viatge de fer creixer el seu negoci; on anar quan vull constituir la meva empresa, quins programes aporten un valor afegit al meu projecte, quines són les línies de finançament disponibles per aquestes fases inicials o bé qui pot ajudar-me a gestionar la presentació d’una subvenció pública. D’altra banda, conèixer el potencial de formar part de la xarxa d’alumni del departament d’estat d’Estats Units, el pal de paller que et permet accedir a línies de finançament a que únicament hi pot accedir qui ostenta la categoria d’alumni d’un dels seus programes com AWE, IVLP, Fullbright... De fet, ja hi ha un projecte de dues participants que esta a l’espera de rebre la resolució final. Esperem que sigui favorable.

I més enllà de la formació, les masterclasses i els tours que planifiquem per connectar les AWE’s amb l’ecosistema local tenim uns partners de programa que premien a les emprenedores que més han destacat durant el programa. Set emprenedores que avui han pujat a l’escenari seguides d’una forta ovació de tots els assistents;  enguany la Marta Jubero (Roda Cosmetics), la Casandra Vicente (Oshum), la Marina Teixidor (Colmeia), la Danae Vara (Gocleer), l’Angela Jordana (MyMda) i la Lucia Orden (TraceDat) han rebut el reconeixement en forma d’assessoria legal, mentoria i material tecnològic per part de DWF-RCD, Wayra i EPSON. Enhorabona en majúscules per ser grans mereixedores d’aquests premis.I gràcies a les tres empreses i a Tech Barcelona per ser socis de viatge en aquesta edició 2022.

Sinergies que multipliquen

Amb la d’aquest any ja en són dues les edicions que han passat per la nostra seu. 60 emprenedores que estan transformant el món amb les seves empreses. Parlem d’un percentatge proper al 35% de projectes vinculats al sector salut - algunes amb arrels i col·laboracions amb grans centres com el CRG, l’IRB, l’IBEC, l’Hospital Clínic o l’hospital Sant Joan de Deu i universitats com la UB, la UPC i la UPF -  però també trobem plataformes que connecten oferta i demanda, empreses orientades a donar serveis a les pimes i moltes que giren al voltant de la sostenibilitat i l’impacte social. Dia a dia anem veient en portada de grans mitjans de comunicació - locals i internacionals- els suplements alimenticis de la Mayte Corbinos, la col·lecció Julia Garcia Escribà, que Kibus Petcare (Marta Arisa) ha estat seleccionada per l’acceleradora de Nestle Purina o que la Danae Vara ha entrat a l'EIT Urban Mobility Accelerator. Els impactes a xarxes són constants.

Els reconeixements a les participants de l’edició 2022, pel caràcter emergent dels seus projectes, encara són a la cuina. I això no acaba aquí

Podríem omplir pàgines també amb els reconeixements a les AWE’s donats pels premis Carles Ferrer Salat (Marta Guardiola, MIWENDO), I4KIDS (Diana Ballart, The Smart Lollipop), AIJEC (Judit Giró, The Blue Box), Emprenedor XXI (Judit Camargo, Roka Furadada), CREATIC al millor projecte amb impacte social (Julia Rodriguez, Sycai Medical), Catalonia Exponential Leaders ACCIÓ (Avencia Sanchez Mejias, Integra Therapeutics), premi de la societat catalana de biologia (Maria Lluch, Pulmobiotics 2021 i Avencia Sanchez Mejias, Integra Therapeutics 2022) .. i els que em deixo! Els reconeixements a les participants de l’edició 2022 estic ben segura que pel caràcter emergent dels seus projectes, encara són a la cuina.

I això no acaba aquí.

Equips de més de 200 persones i 30 milions de finançament

A l’inici vam estructurar l'acadèmia pensant en un triple win-win per a tots els implicats; d’una banda per a les emprenedores a qui aportem el coneixement tant online com presencial connectant-les amb l’ecosistema d’innovació local; per al Departament d’Estat i el Consolat General ja que facilitem ponts per les que volen expandir el seu negoci a Estats Units; i a Foment sens dubte, ja que els tres mesos que dura el programa ens permet conèixer com les podem ajudar a escalar i fer-se grans. Perquè el que volem és que creixin; ja que així podran apostar més per la innovació i la internacionalització i acabarem disposant de serveis i productes de casa que portaran el nom de Barcelona arreu del món.

L’objectiu principal era crear comunitat, aquella xarxa que t’aconsella quan vas perdut, et dona la ma quan t’enfonses i es fa ressò dels teus èxits quan toca celebrar-los

Avui podem dir que el conjunt d’aquestes empreses participants de l’Academy for Women Entrepreneurs a Barcelona compten amb més de 210 persones en els seus equips i ja han aixecat més de 30 milions de finançament. Tinc la sort d’haver seguit en primera persona els primers passos d’aquestes iniciatives, algunes ja amb la mirada posada al continent americà per obrir mercat. També és un orgull que per segon any consecutiu, el Consolat General dels Estats Units ens hagi fet confiança per tornar a impulsar aquest programa a Barcelona. M’agrada pensar que el pas per AWE ha contribuït en donar visibilitat a grans projectes que tenen la sort de tenir líders resilients que els posicionaran molt lluny.

I hi ha grans perspectives de futur; noves startups en marxa, projectes nascuts en el si d’un centre d’investigació a punt de constituir-se com a empresa, altres pendents d’integrar noves institucions col·laboradores, sol·licituds per entrar a acceleradores pendents de saber el resultat i fins i tot la creació d’un grup de recerca en intel·ligència artificial centrat en nous indicadors de salut emocional i mental. Les ganes no s’aturen.

I sí, el programa acaba avui 26 de juliol. Però si fem memòria l’objectiu principal era crear comunitat. Crear aquella xarxa que acompanya quan les coses van bé, t’aconsella quan vas perdut,  et dona la mà quan t’enfonses per un mal resultat i que es fa ressò dels teus èxits i els explica ben alt per qualsevol canal, quan toca celebrar-los. Des d’aquesta banda hem intentat construir aquesta comunitat i fer-la gran amb les dues edicions. Esperem haver estat a l’alçada de les expectatives.

To be continued.

Més informació
Foment presenta les 30 guanyadores de les beques AWE
Avui et destaquem
El més llegit