Cellnex augmenta un 47% els ingressos però encara té pèrdues

La companyia espera tancar l'exercici amb una facturació de fins a 2.555 milions d'euros

El CEO de Cellnex Telecom, Tobías Martínez | Europa Press El CEO de Cellnex Telecom, Tobías Martínez | Europa Press

Cellnex Telecom va augmentar els ingressos en un 47% durant el primer semestre, fins als 1.061 milions d'euros, respecte el mateix període de l'any passat, tot i que va registrar pèrdues de 67 milions d'euros, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. La multinacional catalana atribueix les pèrdues per l'impacte de majors amortitzacions (un 60% més que el primer semestre del 2020) i despeses financeres (+88%) associats als diversos processos d'adquisicions del grup. D'altra banda, l'Ebitda ajustat creix fins als 804 milions d'euros, un 53% més. Cellnex ha actualitzat les seves previsions per aquest any entre els 2.535 i els 2.555 milions d'euros –entre 110 i 130 milions d'euros més- i un Ebitda que podria arribar als 1.930 milions d'euros.

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha destacat que aquest primer semestre ha estat marcat pel tancament de les operacions tancades aquest any i l'anterior; nous acords a França, Països Baixos, Polònia i Portugal una ampliació de capital en què ha sigut "determinant el suport dels accionistes". A més, ha citat noves oportunitats de creixement i un creixement orgànic que supera el 5%. "Una dinàmica que té el seu reflex en la millora dels indicadors clau d'ingressos, ebitda i flux de caixa recurrent", ha afegit.

Pel que fa les previsions a l'alça per a l'any que ve, responen al tancament anticipat dels acords anunciats, segons ha explicat Martínez en un comunicat.Els serveis d'infraestructures per a operadors de telecomunicacions mòbils van aportar als ingressos el 85%, amb 900 milions d'euros, un 63%, mentre que l'activitat de les infraestructures de radiodifusió van representar un 10%, amb uns ingressos del 109 milions d'euros.

A 30 de juny, Cellnex tenia com a principal mercat Espanya, d'on prové una quarta part dels ingressos del grup, juntament amb Itàlia i França, que representen un 17% i un 16%, respectivament. El total d'inversions executades durant la primera part de l'any va arribar als 6.300 milions d'euros, en la seva majoria destinades a inversions vinculades a la generació de nous ingressos, entre d'altres.

Durant aquest any, Cellnex ha tancat operacions a França (Hivory), Països Baixos i Polònia, amb una inversió associada de 9.000 milions d'euros, entre d'altres, i en els darrers deu mesos ha culminat la integració de CK Hutchinson a Àustria, Dinamarca, Irlanda, Suècia i Itàlia després de rebre el vistiplau de les autoritats de la competència en els respectius països; la integració de Play i Polkomtel infrastruktura a Polònia i la integració d'emplaçaments de DT als Països Baixos.

D'altra banda, el deute net a 30 de juny va arribar als 6.566 milions d'euros davant els 6.500 al tancament de l'any passat i la vida mitjana d'aquest deute se situa en els 7,2 anys, amb un cost mig de l'1,6% i en un 86% està referenciada a tipus fix. Des de principis d'any, la multinacional ha fet quatre emissions de deute de 150 milions de francs suïssos, 2.500 milions d'euros, 1.000 milions d'euros i de 600 milions de dòlars i compta amb una liquiditat total, a juliol d'aquest any de 18.600 milions d'euros.

Més informació
Cellnex tanca la compra dels actius de CK Hutchison a Itàlia
Cellnex crea la seva fundació per combatre la bretxa digital
Avui et destaquem
El més llegit