Construmat, una oportunitat per captar talent

La 22a edició també tractarà les oportunitats dels fons Next Generation

Imatge d'una construcció de Saltoki | Cedida Imatge d'una construcció de Saltoki | Cedida

Una de les principals novetats de la 22a edició del saló Construmat és la celebració del Talent Day, una trobada que té com a objectiu principal la captació de talent. A les instal·lacions de Fira de Barcelona s’han organitzat diferents espais de trobada entre empreses i professionals. En aquest sentit, també destaca la voluntat de l’esdeveniment per visibilitzar la incorporació de la dona a tota la cadena de valor del sector de la construcció.

A nivell general, Construmat comptarà amb 10.000 metres quadrats d’exposició i una previsió superior als 15.000 visitants. Una quarta part de les empreses amb presència a la fira són internacionals, principalment portugueses i franceses. “Volem que els joves siguin conscients de com està evolucionant el sector”, apunta Xavier Vilajoana. En aquest sentit, el president de Construmat vol que aquest segment d’edat “observi com el sector, ara no és com abans, un sector que treballa a la intempèrie”. Construmat serà una oportunitat per visibilitzar les oportunitats dels Next Generation (6.800 milions d’euros destinats al sector de la construcció a Espanya). 

Una plataforma de luxe per les empreses

Les grans firmes del sector de la construcció utilitzen l’altaveu de Construmat per presentar les seves darreres novetats. Ciments Molins donarà a conèixer un sistema sostenible d’aïllament tèrmic per exteriors, fabricat a partir de materials procedents d’energies renovables. Una aposta que permet reduir un 30% la petjada de carboni. A partir de l’exposició a Barcelona, Molins desenvoluparà les seves innovacions als seus centres de Croàcia, Mèxic, Argentina, Uruguai, Bolívia, Turquia, Colòmbia, Alemanya, Tunísia, Índia i Bangladesh. A escala global, el grup industrial té una plantilla de 6.200 persones.

En un altre ordre, Saltoki apareix a Barcelona amb un projecte de construcció industrialitzada per banys, cuines i piscines. El treball de la firma distribuïdora de materials aposta per l’optimització dels procediments i els protocols de construcció. Més enllà del paper actiu del sector privat, el protagonisme de Construmat passa per la presència d’unes 40 associacions, col·legis i gremis professionals com per exemple l’Associació de Promotors de Catalunya, la Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas o la Fundació Laboral de la Construcció. Fischer no desaprofitarà la capitalitat de Construmat per presentar Baubot, un robot de fixació automàtic que millora la digitalització dels processos d’obra i provoca un increment de la productivitat en els projectes on s’utilitza. A més, l’eina redueix el risc de lesions pels treballadors i, a la vegada, incorpora un sistema d’aspiració de pols. 

bf26273d dd5b 4a9f b297 073dd5aa0acd
Xavier Vilajoana, president de Construmat | ACN - Berta Fàbregas

Del llistat d'empreses amb presència a Construmat també cal tenir en compte les següents: Alsina, Alufactory, Arquima, Breinco, Celo, Cosentino, Durmi, Egoin, Evowall, Gabarró, Hercal, Jung, Kiloutou, Layher, O Feliz Painel, PMP, Grupo Protec, Roca, Rehatec, Roi, Sebastià, Simpson Strong Tie, Tejas Borja, Thermis o Volcalis, entre altres. Corporacions que, ara i en un futur, consoliden els seus plans de negoci amb la finalitat d'assolir fites com la construcció de baixes emissions, especialment en materials i tècniques. 

Més informació
Construccions ‘guaridores’
El ‘bon vivant’ de la fusta
Construmat 2023: construint sostenibilitat
Avui et destaquem
El més llegit