El Parc de Recerca de la UAB fa 10 anys

En una dècada l'entitat crea 92 empreses i dóna suport a 300 projectes emprenedors

El campus universitari de la UAB El campus universitari de la UAB

El Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha celebrat aquest divendres l'acte de commemoració dels deu anys de la seva creació, havent creat 92 empreses en aquest període, ha informat la universitat.

El centre ha recordat que ha contribuït en el suport a més de 300 projectes emprenedors i ha impulsat la creació de 92 empreses, amb un índex d'èxit del 80%, generant 850 noves ocupacions, dels quals un 25% han correspost a perfils altament qualificats i amb una facturació de 50 milions d'euros anuals.

El 2016 es van crear sis com, entre altres, Bioeclosion, amb la col·laboració del Departament de Química i de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la UAB, que comercialitza un biosensor capaç d'identificar la celiaquia en pocs minuts a partir d'una gota de sang.

Una altra ha estat FutureSiSens, d'investigadors de la UAB i l'Institut de Microelectrònica de Barcelona, que ha posat al mercat un termoelèctric basat en nanotecnologia de silici capaç de detectar problemes respiratoris com l'apnea i pneumònies.

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha dit que "el repte és incrementar l'impacte social i econòmic de les activitats de transferència de coneixement" que es desenvolupen al campus.

Així mateix, un altre dels objectius del Parc de Recerca és detectar necessitats tecnològiques i socials del teixit empresarial del territori i donar-li resposta a través de projectes conjunts i interdisciplinaris tal com s'ha dut a terme en aquests deu anys d'existència, amb la generació de 120 iniciatives d'R+D+i, entre investigadors del campus i companyies, per valor de sis milions d'euros.

Més informació
Josep M. Piqué: "Espanya s'ha equivocat amb el finançament dels parcs"
L'Estat no accepta el xec de la Generalitat i liquidarà el Parc de la UdG
La innovació és diversa, però no neutral
Avui et destaquem
El més llegit