Les 'fintech' dupliquen el finançament d'startups i pimes catalanes

Les empreses catalanes aconsegueixen 135,3 milions d'euros de finançament a través d'aquestes plataformes durant els nou primers mesos de l'any

Les startups i pimes catalanes aconsegueixen 135,3 milions d’euros de finançament | iStock Les startups i pimes catalanes aconsegueixen 135,3 milions d’euros de finançament | iStock

Les startups i pimes catalanes han aconseguit 135,3 milions d’euros de finançament a través de les plataformes catalanes de fintech durant els primers nou mesos d’aquest 2020. Segons informa Acció en un comunicat, aquesta xifra s’ha més que duplicat (+104%) en comparació amb el mateix període del 2019, quan es van registrar 66,3 milions d’euros en finançament provinent d’aquestes plataformes. De fet, és la xifra més alta dels últims set anys, des que aquestes entitats de finançament alternatiu van començar la seva activitat a Catalunya (l’any 2014).

D’aquesta manera, fins al setembre del 2020, 22 empreses catalanes han presentat els seus projectes als inversors en l’àmbit del crowdlending i han obtingut finançament, mentre que 16 ho han fet en crowdequity (13 han obtingut finançament). Pel que fa a l’invoice trading, s’han descomptat 7.333 factures a 456 empreses. Des del punt de vista sectorial, el gruix de les operacions es concentra en els àmbits de la indústria, els serveis professionals, el gran consum, les tecnologies de la informació, l’alimentació i la construcció. Per exemple, destaquen rondes d’inversió d’empreses com Methinks (1,25 milions d’euros), Tropicfeel (1,2 milions d’euros) o Rokubun (550.000 euros).

La Generalitat, a través d'Acció, ha renovat aquest mes d’octubre el conveni de col·laboració amb les plataformes de finançament alternatiu catalanes per impulsar la seva activitat. L’acord contempla que Acció destini 50.000 euros a les entitats catalanes Capital Cell, Crowdcube (crowdequity), ECrowd! (crowdlending), Finanzarel i Novicap (invoice trading) per tal que desenvolupin els seus propis plans de difusió i augmenti així el seu ús i coneixement per part de les empreses catalanes.

Per sectors, destaquen les operacions d’àmbits com la indústria, els serveis professionals, el gran consum, les tecnologies de la informació, l’alimentació i la construcció.

Més informació
Entitats bancàries vs. 'fintech': neobancs a l'estil Netflix
Les ‘deep tech’, ‘eHealth’ i ‘fintech’, les favorites dels inversors
Avui et destaquem
El més llegit