La fórmula Sánchez Llibre per revertir el trasllat de seus de Catalunya

El president de Foment del Treball defensa que les empreses no van marxar "per capritx"

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, al Cercle d'Economia de Sitges. | Cedida El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, al Cercle d'Economia de Sitges. | Cedida

"Les empreses que van marxar no ho van fer per capritx, sinó per protegir els interessos dels seus accionistes i els dipòsits dels seus clients", ha assegurat el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, durant la seva intervenció a la XXXV Reunió del Cercle d'Economia a Sitges. Ara bé, aquest diagnòstic no ha estat com els anteriors i és que aquest cop s'ha passat també a l'acció.

Sánchez Llibre: "Les empreses que van marxar no ho van fer per capritx, sinó per protegir els interessos dels seus accionistes i els dipòsits dels seus clients"

En aquest sentit, Sánchez Llibre ha emplaçat la Generalitat a fer una declaració "formal i inequívoca descartant accions que contravinguin l'ordenament jurídic actual" per afavorir el retorn de les empreses que van traslladar la seu social fora de Catalunya després del referèndum. Fins i tot, s'ha atrevit a fixar-hi un termini: "3, 4 o 5 mesos" o a principis de 2020 "com a molt tard".

Davant l'atenta mirada dels consellers Àngels ChacónChakir El Homrani, el president de Foment ha elogiat la intervenció precedent del vicepresident Pere Aragonès a l'hora d'assegurar que buscaria mecanismes per afavorir el retorn de les empreses. "El vicepresident deia que està pensant en fórmules per fer efectiu el retorn de les empreses. Aquí en té una de senzilla". 

Més info: L’economia catalana també té un però (segons Aragonès)

De ser així, defensa que les deu o dotze empreses més importants podrien tornar a Catalunya i aconseguir un "efecte dominó" en tota la resta. Foment com a "casa gran" i "patronal de proximitat" vol acollir a empreses de totes les mides, ja siguin petites, mitjanes o grans. I viceversa. Alhora, també es posiciona com a "lobby per resoldre els problemes dels nostres empresaris". 

De vocació polític i optimista, Sánchez Llibre ha conclòs que té l'obligació de "construir ponts econòmics entre Catalunya i Madrid" i ha aprofitat l'ocasió per agrair a l'encara president del Cercle d'Economia, Juan José Brugera, la seva tasca al capdavant de la institució: "Això ha estat una tempesta o un tsnumani, però Brugera ha reforçat el Cercle d'Economia". 

Més informació
Faus: “Ni tota la culpa la té Madrid ni tota la culpa la té el procés”
Els cafès del Cercle: glop dolç o amarg per al poder econòmic?
Avui et destaquem
El més llegit