El mes del 'mobile'

La Mobile Week celebra la quarta edició i s'estén per segon any per tot el territori de Catalunya

La Mobile Week es presenta a la Fàbrica Estrella Damm La Mobile Week es presenta a la Fàbrica Estrella Damm

L'any passat per primer cop el Mobile World Congress va sortir de Barcelona. La Mobile Week arriba a la seva quarta edició estenent-se per segon cop per tot Catalunya i passa de cinc a 15 seus. La Mobile Week s'allargarà durant deu dies, del 20 de febrer al primer de març a Barcelona i a la resta de Catalunya arrenquen el 6 de febrer.

"Barcelona és la capital del mòbil i els pobles de Catalunya enguany seran capitals per fer la revolució digital", ha dit el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró. El conseller ha remarcat que aquest esdeveniment té el propòsit de "compartir el mobile amb tots els municipis del país" per tal d'aconseguir "ser un país connectat amb smart cities".

Puigneró: "Amb la Mobile Week volem compartir el mobile amb tots els municipis del país"

L'edició d'enguany porta per lema Tecnologia per a la ciutadania i presenta un programa de debats i activitats obertes i de franc que conviden la ciutadania a entendre millor l'ús de la tecnologia mitjançant la reflexió i la participació.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha remarcat que amb aquesta iniciativa "volem deixar llegat". El tinent ha recordat que la MWeek va néixer perquè "volíem fer partícips els barris, la ciutadania, dels debats que es produïen a dins del MWC en termes d'avenços tecnològics i revolució digital". Per això en un principi ho van dur a Sant Martí o Sants i "ara ja s'està estenent pel país".

"La Mobile Week també vol combatre que la revolució digital sigui una font de desigualtats", ha afegit Collobni.

En la roda de premsa de la MWeek, el director de Corporate Affairs de Mobile World Capital Barcelona, Juan Baselga, ha detallat que les conferències i tallers se centren en tres temàtiques: la robòtica i intel·ligència artificial, per reflexionar sobre com es combina la intel·ligència humana amb l'artificial; les dades i la ciberseguretat, per debatre sobre l'ús adequat de les dades; i la mobilitat del futur amb la creació de models més sostenibles.

A la capital dels mòbils

La programació a Barcelona inclou 150 activitats repartides pels barris. Paralaran experts com el fundador de la consultora Next, Alfons Cornella, la project manager de Seat Urban Mobility, Diana Mesa; o Ander Orcasitas, expert en personalització de serveis digitals i gestió de dades.

Collboni: "La Mobile Week també vol combatre que la revolució digital sigui una font de desigualtats"

El programa culminarà amb una novetat, un Family Day per a tota la família i activitats per a totes les edats.

Al territori

Els debats de la MWeek enguany s'adapten a la realitat dels territoris a on arriba. A la demarcació de Barcelona -Begues, Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú- es realitzaran jornades per parlar sobre dones i tecnologia, blockchain, un torneig d'eSports i una hackató sobre envelliment.

A Igualada i Vic es parlarà sobre IA, dones TIC i conferències sobre IoT o ciberseguretat; a Girona, Olot i Riudellots de la Selva destaca l'exposició sobre inclusió de persones amb noves tecnologies i xerrades sobre seguretat i privacitat dels telèfons intel·ligents. Al camp de Tarragona i Terres de l'Ebre -Reus i Ribera d'Ebre- es tractaran temes com el 5G rural, la innovació social a les escoles o les competències digitals a l'FP.

A la zona de Lleida i l'Alt Pirineu, Mollerussa, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Pallars Sobirà se celebraran conferències sobre el desplegament de la fibra òptica al Pirineu i activitats amb scratch i de robòtica educativa per potenciar que les criatures aprenguin programació.

Més informació
La Mobile Week, entre l'art i el digital
Avui et destaquem
El més llegit