Vermutissimo per fer del vermut un còctel perfecte

Dos emprenedors de Viladrau llancen al mercat càpsules monodosi per preparar la popular beguda

Un dels emprenedors que ha llançat Vermutissimo Un dels emprenedors que ha llançat Vermutissimo

Gel, vermut i una càpsula de Vermutissimo. El sifó i el tall de llimona o taronja són totalment opcionals. Amb aquesta simple formula, l'emprenedor Enric Martori i el seu germà Oriol pretenen revolucionar el món dels còctels tant a l'hostaleria com a casa. Vermutissimo són càpsules monodosi amb barreges de fruites que serveixen per afegir-les al vermut, en la versió blanca o negra, i que en un breu període de temps permeten disposar d'un còctel ben proporcionat. Enric preveu un bon recorregut al nou producte perquè "fa 20 anys un gintònic era una cosa molt avorrida i gairebé xarona", però avui dia aquesta percepció ha canviat. Martori creu que actualment hi ha cartes molt extenses de gintònic i espera que amb els vermuts "pugui passar una cosa semblant". De moment, els seus productes, en sis varietats diferents, ja es poden comprar per Internet, i tenen distribuïdors per a bars i restaurants a l'estat espanyol i Portugal.

En homenatge al vermut italià, el Vermutissimo que proposen els germans de Viladrau (Osona) es combina amb aquesta beguda alcohòlica per utilitzar-la de base per a l'elaboració d'altres còctels. Amb vermut blanc o negre, proposen sis varietats per combinar. Les receptes han estat creades especialment a base de fruites i espècies naturals que volen evocar sabors de tot el món, com denoten els noms que han escollit per a cadascuna de les varietats: Arancione Menorca, Giallo Panarea, Porpora Itaca o Rosa Mikonos, per exemple.

Els diferents gustos de les càpsules Vermutissimo

Els diferents gustos de Vermitissimo

Les càpsules que han tret al mercat faciliten la tasca a bars i restaurants amb formules pensades "perquè el còctel sempre quedi bé", ha explicat Enric Martori. "Hi ha molts punts de venda que no tenen el temps necessari per elaborar un còctel, i a més han de tenir a punt tots els ingredients, els estris i sobretot el coneixement perquè quedin bé", ha afegit. De fet, "moltes vegades hi ha un empleat que en sap, però els altres no, i amb les càpsules tots els cambrers, en un temps molt curt, poden fer un còctel i servir-lo al consumidor", ha destacat. D'aquesta manera, l'emprenedor considera que amb aquestes càpsules "es redueix el temps invertit i s'amplia l'oferta".

D'altra banda, segons Martori, passa el mateix quan és hora de fer còctels a casa. "Tenir tots els ingredients, exprimir-los i barrejar-los bé comporta molta feina, i si a casa hi ha algú que en sap ho fa bé, llavors és l'esclau d'aquell dia", ha lamentat.

Els creadors volen impulsar aquesta beguda perquè es converteixi en el nou gintònic

Les càpsules de Vermutissimo ja es poden trobar a l'Estat espanyol i també a Portugal. La primera remesa es va produir el mes de febrer del 2017, i aquest estiu tenen previst fer-ne una segona, de 50.000 unitats. El preu per a 60 càpsules és d'uns 30 euros. 

De moment, compten amb una trentena de punts de venda i l'objectiu és créixer, però també arribar als lineals del supermercat, ha destacat Martori. Amb una inversió inicial de 100.000 euros, la primera tanda de càpsules es va fabricar en uns laboratoris catalans, mentre que l'envasat es va fer a Andalusia. 

Enric Martori ha explicat que la idea de les càpsules amb els sucs de fruita per a còctels neix arran del seu bagatge en el món de les begudes alcohòliques i després d'haver treballat per a multinacionals d'aquest sector, no només a l'Estat espanyol, sinó també a França o Portugal.

Més informació
"A vegades barrejo el fet de ser taverner amb el de ser empresari"
8.000 persones fan el vermut a Sant Cugat del Vallès
Espinaler ja fa el vermut als Estats Units
Avui et destaquem
El més llegit