Barcelona Global demana al Govern més ambició per la llei de startups

L'associació proposa ampliar el règim d'impatriats al col·lectiu d'emprenedors, inversors, professionals independents i teletreballadors

Aurora Catà presidenta del Barcelona Global | Europa Press Aurora Catà presidenta del Barcelona Global | Europa Press

Barcelona Global ha presentat aquest dimarts els comentaris a l'Avantprojecte de Llei de Foment de l'Ecosistema de les Empreses Emergents. El document inclou tres propostes clau que l'associació considera que "no queden suficientment contemplades en l'Avantprojecte però són indispensables per tenir una fiscalitat que permeti convertir al nostre país en un veritable hub de l'emprendimiento, el talent i l'ocupació de qualitat", segons ha concretat l'associació en un comunicat.

Les propostes esmentades incluien que s'amplíi el tractament de la fiscalitat aplicable al régim d'impatriació als emprenedors, inversors, professionals independents i teletreballadors i que s'amplíi aquest régim al de Successions i Donacions; que existeixi la possibilitat de traslladar a l'inversor els incentius de R+D+i generats per l'empresa emergent; i considerar les retribucions basades en instruments de patrimoni com a rendes de l'estalvi i vincular el pagament de l'impost a esdeveniments de liquiditat.

En la carta que la presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà ha fet arribar a representants de les institucions es destaca: "El moment és ara i no hi ha temps que perdre. En els primers sis mesos de 2021 s'ha produït un récord d'inversions de venture capital a nivell mundial, sent Europa la regió on més ha crescut aquesta inversió. Al seu torn, s'han creat una mitjana de dos unicorns cada dia, i l'ecosistema startup genera entre dues i tres vegades més llocs de treball que els sectors tradicionals, arribant a generar el 10% de l'ocupació en mercats madurs com el dels Estats Units. El futur del nostre país i de les nostres ciutats i pobles passa per una aposta pel talent, i la Llei de Startups és un gran pas per aconseguir-ho".

Així mateix, en una carta dirigida al president de la Generalitat i els consellers d'Economia i Empresa i Treball, Barcelona Global ha subratllat la necessitat que des del govern de la Generalitat es desenvolupin mesures perquè l'impost de patrimoni no sigui un obstacle a l'hora d'atreure nous inversors i talent internacional.

Més informació
Mas-Colell, nou vicepresident de Barcelona Global
El primer 'LegalTech Hub' global d’Europa neix a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit