El Consell de Ministres aprova divendres la llei d'startups

La norma legislarà l'aproximació fiscal a l'empresa emergent, la seva definició o els instruments de suport que ha de rebre per part de les administracions

La ministra d'Afers Econòmics del Govern espanyol, Nadia Calviño | ACN La ministra d'Afers Econòmics del Govern espanyol, Nadia Calviño | ACN

El consell de Ministres de divendres aprovarà el projecte de Llei de suport a les startups del Govern espanyol. Així ho ha anunciat la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics Nadia Calviño a una entrevista, tot destacant que les empreses emergents són "un dels elements més dinàmics d'atracció de la inversió" a l'Estat espanyol.

Segons Calviño, l'executiu central es proposa establir un projecte de llei que situï l'Estat "a l'avantguarda de la projecció d'aquestes empreses i l'atracció de talent" de l'ecosistema startup, tot establint Espanya com un territori de referència per empreses i treballadors cada cop més "nòmades digitals".

L'avantprojecte de llei proposa qüestions com una reducció de la tributació de les emergents a Societats a un 15% durant fins a quatre anys, així com l'ajornament de deutes tributaris. També estableix mesures favorables al pagament a treballadors mitjançant stock options, amb una exempció per entrega de participacions de 12.000 a 45.000 euros anuals.

A banda de les reformes fiscals, que inclouen també una nova base màxima de deducció per inversió en startups, que puja fins als 100.000 euros anuals, la llei establirà una definició de les característiques d'una startup, i que per tant es pugui acollir a les millores que ofereix la nova llei. Una emergent es podrà acollir a aquestes mesures si té la seu social i la meitat de treballadors a l'Estat, una antiguitat menor als cinc anys – o set si son biotech, energètiques o industrials – i no podran cotitzar ni repartir dividends. A més, s'estableix una facturació màxima de 5 MEUR. La nova llei facilita a més els tràmits de registre d'una companyia i elimina el requisit inicial de 3.000 euros per constituir un SRL.

Més informació
Colvin és la millor startup del 2021 segons Esade Alumni i BStartup
La startup TalentFY tanca una ronda de 300.000 euros
La Fundació Cellnex accelerarà startup amb impacte social
Avui et destaquem
El més llegit