L'empresa austríaca Dynatrace inaugura un laboratori a Barcelona

La companyia escull la Torre Glòries per instal·lar un dels seus cinc 'hubs' de desenvolupament de programari d'Europa i preveu triplicar la plantilla fins a 150 treballadors

La Torre Glòries de Barcelona | iStock La Torre Glòries de Barcelona | iStock

La companyia tecnològica austríaca Dynatrace ha inaugurat aquest dimarts un dels cinc laboratoris de desenvolupament de programari que té a Europa a Barcelona. En un comunicat, l'empresa ha manifestat la voluntat d'ampliar els 48 treballadors que ha contractat a la capital catalana a 80 empleats abans de finalitzar el 2019. De cara al 2021, Dynatrace es planteja triplicar la plantilla i tenir uns 150 empleats. L'empresa proporciona intel·ligència de programari per simplificar la complexitat del núvol empresarial i accelerar la transformació digital. Actualment, compta amb 2.000 treballadors i oficines repartides per tot el món. Els altres laboratoris de desenvolupament són a Àustria, a Polònia i als Estats Units.

Dynatrace va aterrar a Barcelona a través de la compra d'una startup d'origen suís anomenada Qumram. El novembre de 2017 es va oficialitzar aquesta adquisició i des de llavors han passat dels 15 als 48 empleats a les seves oficines ubicades a la ciutat. La gran majoria són treballadors d'entre 25 i 45 anys i de més de 12 nacionalitats. 

El responsable tècnic de desenvolupament de l'empresa, Bernd Greifeneder, ha explicat que la seva aposta per Barcelona s'explica perquè "és una de les zones d'Europa més interessants pel que fa a atracció de talent tecnològic" i "un interessant hub en el qual poder desenvolupar el programari".

Més info: Multinacionals enamorades de Catalunya

El treball de l'equip de Dynatrace a Barcelona se centra en la creació d'una nova funcionalitat anomenada Session Replay, és a dir, de monitoratge del recorregut que cada usuari fa dins d'una pàgina web o aplicació. "Facilitem la transformació digital proporcionant informació única sobre els processos que segueixen els usuaris, que és d'alt valor en la presa de decisió dels nostres clients", ha detallat el responsable del laboratori Peter Kunszt.

També ha assistit a la inauguració Miquel Martí, el conseller delegat de Barcelona Tech City, qui ha considerat que la decisió de Dynatrace de traslladar a la ciutat catalana el seu del seu cinquè laboratori de programari "és un clar exemple de la integració de grans companyies internacionals en l'espai tecnològic local" de Barcelona. 

Més informació
La multinacional suïssa Markem-Imaje obre una seu a Sant Cugat amb 150 treballadors
L'empresa SFAM estableix la seu estrangera a Barcelona
La suïssa Erni crea 100 llocs de feina a Catalunya
Idom trasllada la seva seu a Cornellà
Avui et destaquem
El més llegit